0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
30 kašika brašna
400 ml kiselog mleka
1 šolja ulja
1 kašičica C sode bikarbone
1 kašičica soli
1 jaje
U činiju stavite brašno, so, C sodu bikarbonu, dodajte ulje, jaje i kiselo mleko. Umesiti testo da se ne lepi za ruke.
Tepsiju podmažite pospite brašnom i stavite u tepsiju rastanjenu pogaču. Rernu zagrejte na 180 stepeni.
4 kašike hladne vode pomešati sa 4 kašike mleka i premažite celu pogaču.
Tupom stranom noža išarajte pogaču, odnosno napravite kockice.
Peći u rerni 30 minuta na 180 stepeni, odnosno dok pogača ne bude pečena.
U činiju stavite brašno, so, C sodu bikarbonu, dodajte ulje, jaje i kiselo mleko. Umesiti testo da se ne lepi za ruke.
Tepsiju podmažite pospite brašnom i stavite u tepsiju rastanjenu pogaču. Rernu zagrejte na 180 stepeni.
4 kašike hladne vode pomešati sa 4 kašike mleka i premažite celu pogaču.
Tupom stranom noža išarajte pogaču, odnosno napravite kockice.
Peći u rerni 30 minuta na 180 stepeni, odnosno dok pogača ne bude pečena.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.