burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

Starinska pogača

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

30 kašika brašna

400 ml kiselog mleka

1 šolja ulja

1 kašičica C sode bikarbone

1 kašičica soli

1 jaje

Starinska pogača

Koraci pripreme

U činiju stavite brašno, so, C sodu bikarbonu, dodajte ulje, jaje i kiselo mleko. Umesiti testo da se ne lepi za ruke.

Tepsiju podmažite pospite brašnom i stavite u tepsiju rastanjenu pogaču. Rernu zagrejte na 180 stepeni.

4 kašike hladne vode pomešati sa 4 kašike mleka i premažite celu pogaču.

Tupom stranom noža išarajte pogaču, odnosno napravite kockice.

Peći u rerni 30 minuta na 180 stepeni, odnosno dok pogača ne bude pečena.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Starinska pogača

Koraci pripreme

U činiju stavite brašno, so, C sodu bikarbonu, dodajte ulje, jaje i kiselo mleko. Umesiti testo da se ne lepi za ruke.

Tepsiju podmažite pospite brašnom i stavite u tepsiju rastanjenu pogaču. Rernu zagrejte na 180 stepeni.

4 kašike hladne vode pomešati sa 4 kašike mleka i premažite celu pogaču.

Tupom stranom noža išarajte pogaču, odnosno napravite kockice.

Peći u rerni 30 minuta na 180 stepeni, odnosno dok pogača ne bude pečena.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept