2
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
40
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
40
300 ml mleka, 1 kesica c suvog kvasca, 1 kašičica šećera, 1 kašika brašna, 100ml ulja, 600gr brašna, 200gr brašna za ukras
Mekan kao pamuk!
Zagrejati mleko i dodati kvasac i šećer. Ostaviti da odstoji 10 min. Dodati so, ulje i brašno. Zamesti glatko testo. Ostaviti da testo naraste oko 1h. Kada testo naraste premesiti ga i staviti u okrogli kalup. U kalupu da odstoji 90min. Za to vreme zamesiti testo za ukrase.
200gr.brašna zamesiti sa vodom. Testo treba da bude glatko, ni previse gusto ni ti retko. Od testa praviti ukrase po želji.
Kada prodje 90min naraslo testo u kalupu treba premazati vodom da bi se ukrasi zalepili. Poredjati ukrase po želji.
Kolač staviti u prethodno zagrejanu rernu na 250 stepeni i peći dok ne porumeni. Kada dobije lepu zlatnu boju smanjiti na 150 stepeni i peći jos 30 min.
Mekan kao pamuk!
Zagrejati mleko i dodati kvasac i šećer. Ostaviti da odstoji 10 min. Dodati so, ulje i brašno. Zamesti glatko testo. Ostaviti da testo naraste oko 1h. Kada testo naraste premesiti ga i staviti u okrogli kalup. U kalupu da odstoji 90min. Za to vreme zamesiti testo za ukrase.
200gr.brašna zamesiti sa vodom. Testo treba da bude glatko, ni previse gusto ni ti retko. Od testa praviti ukrase po želji.
Kada prodje 90min naraslo testo u kalupu treba premazati vodom da bi se ukrasi zalepili. Poredjati ukrase po želji.
Kolač staviti u prethodno zagrejanu rernu na 250 stepeni i peći dok ne porumeni. Kada dobije lepu zlatnu boju smanjiti na 150 stepeni i peći jos 30 min.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.