burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija40

Slavski kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
40

Sastojci

Sastojci

300 ml mleka, 1 kesica c suvog kvasca, 1 kašičica šećera, 1 kašika brašna, 100ml ulja, 600gr brašna, 200gr brašna za ukras

Slavski kolač

Mekan kao pamuk!

Koraci pripreme

Priprema

Zagrejati mleko i dodati kvasac i šećer. Ostaviti da odstoji 10 min. Dodati so, ulje i brašno. Zamesti glatko testo. Ostaviti da testo naraste oko 1h. Kada testo naraste premesiti ga i staviti u okrogli kalup. U kalupu da odstoji 90min. Za to vreme zamesiti testo za ukrase.
200gr.brašna zamesiti sa vodom. Testo treba da bude glatko, ni previse gusto ni ti retko. Od testa praviti ukrase po želji.
Kada prodje 90min naraslo testo u kalupu treba premazati vodom da bi se ukrasi zalepili. Poredjati ukrase po želji.
Kolač staviti u prethodno zagrejanu rernu na 250 stepeni i peći dok ne porumeni. Kada dobije lepu zlatnu boju smanjiti na 150 stepeni i peći jos 30 min.

Slavski kolač

Mekan kao pamuk!

Koraci pripreme

Priprema

Zagrejati mleko i dodati kvasac i šećer. Ostaviti da odstoji 10 min. Dodati so, ulje i brašno. Zamesti glatko testo. Ostaviti da testo naraste oko 1h. Kada testo naraste premesiti ga i staviti u okrogli kalup. U kalupu da odstoji 90min. Za to vreme zamesiti testo za ukrase.
200gr.brašna zamesiti sa vodom. Testo treba da bude glatko, ni previse gusto ni ti retko. Od testa praviti ukrase po želji.
Kada prodje 90min naraslo testo u kalupu treba premazati vodom da bi se ukrasi zalepili. Poredjati ukrase po želji.
Kolač staviti u prethodno zagrejanu rernu na 250 stepeni i peći dok ne porumeni. Kada dobije lepu zlatnu boju smanjiti na 150 stepeni i peći jos 30 min.

Autor

Slavica89
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept