burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Šareni domaći hleb sa kurkumom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

oko 800 g brašna

1 kesica C kvasca

1 kašičica šećera

1 kašika soli

400 ml vode

1 kašičica kurkume

Šareni domaći hleb sa kurkumom

Koraci pripreme

U toplu vodu razmutiti kvasac, šećer i kašiku brašna, pa ostaviti da malo zapeni.

Kada je kvasac gotov, dodati pola količine brašna, pa dodati so i ostatak brašna postepeno dodavati i fino umesiti mekano testo da se ne lepi za ruke. Ako treba još brašna dodati.

Pokriti ga čistom krpom i nek odmori da se udvostruči, oko 1 sat biće dovoljno.

Potom po testu posipati kurkumu, pa premesiti testo, oblikovati po želji pa ostaviti da odstoji 20 minuta.

Peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 200 stepeni.

Ako volite mekanu koricu umotati u veću krpu i stavite ih u kesu.

Naši proizvodi

Šareni domaći hleb sa kurkumom

Koraci pripreme

U toplu vodu razmutiti kvasac, šećer i kašiku brašna, pa ostaviti da malo zapeni.

Kada je kvasac gotov, dodati pola količine brašna, pa dodati so i ostatak brašna postepeno dodavati i fino umesiti mekano testo da se ne lepi za ruke. Ako treba još brašna dodati.

Pokriti ga čistom krpom i nek odmori da se udvostruči, oko 1 sat biće dovoljno.

Potom po testu posipati kurkumu, pa premesiti testo, oblikovati po želji pa ostaviti da odstoji 20 minuta.

Peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 200 stepeni.

Ako volite mekanu koricu umotati u veću krpu i stavite ih u kesu.

Autor

Tanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept