0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
1 kg brašna
1/2 l mleka
30 g C suvi kvasca
margarin
C prašak za pecivo
Rastopiti kvasac u malo mleka, dodati malo secers i 2 kašike brašna, pa ostavi da ukisni.
Zamesiti testo da postane glatko i elastično. Ostaviti na toplo mesto da naraste.
Razvući testo oklagijom. Nakon toga premazati margarin i urolati.
Seći na rolnice i stavljati u tepsiju.
Ostaviti malo da naraste, premazati jajetom i posipati susamom.
Peći u rerni na 250°C.
Rastopiti kvasac u malo mleka, dodati malo secers i 2 kašike brašna, pa ostavi da ukisni.
Zamesiti testo da postane glatko i elastično. Ostaviti na toplo mesto da naraste.
Razvući testo oklagijom. Nakon toga premazati margarin i urolati.
Seći na rolnice i stavljati u tepsiju.
Ostaviti malo da naraste, premazati jajetom i posipati susamom.
Peći u rerni na 250°C.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.