0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
brašno
C suvi kvasac
C prašak za pecivo
mleko
margarin
susam
soli po želji
šećer
Kvasac rastvoriti u malo mleka, dodati 1 kašiku šećera i 2 kašike brašna.
Kada ukisni, pomešati sa ostatkom brašna i mesiti testo dok ne bude elastično. Ostaviti da nadođe.
Nakon toga ponovo premesiti i ostaviti još jednom da nadođe.
Oklagijom razvući testo, premazati margarinom i napraviti rolnu.
Rolnu seći na male delove, stavljati u tepsiju, ostaviti malo da narastu.
Nakon toga premazati žumancem, staviti susam. Peći na 220°C.
Kvasac rastvoriti u malo mleka, dodati 1 kašiku šećera i 2 kašike brašna.
Kada ukisni, pomešati sa ostatkom brašna i mesiti testo dok ne bude elastično. Ostaviti da nadođe.
Nakon toga ponovo premesiti i ostaviti još jednom da nadođe.
Oklagijom razvući testo, premazati margarinom i napraviti rolnu.
Rolnu seći na male delove, stavljati u tepsiju, ostaviti malo da narastu.
Nakon toga premazati žumancem, staviti susam. Peći na 220°C.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.