burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme120 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Rolovana lisnata pogača

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
120 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

800 g brašna

1 C suvi kvasac

1 C prašak za pecivo

1 dl ulja

1,5 dl mleka

2 dl jogurta

2 jajeta

1 kašika soli

2 kašike šećera

200 g margarina

1 jaje

susam

laneno seme

Rolovana lisnata pogača

Koraci pripreme

U veću posudu za mešenje stavite brašno, so, šećer, pecivo, ulje, jogurt i kvasac rastvoren u mlakom mleku.

Sve dobro izmešajte najpre mikserom a onda preručite na pobrašnjen radni deo i dodatno umesite rukama uz dodatak brašna, po potrebi.

Od testa uzmite jedan deo i razvucite ga oklagijom da dobijete otprilike pravougaoni oblik 30x20 cm.

Po testu narendajte malo margarina koji je stajao u frižideru, zatim pažljivo urolajte i ostavite da stoji.

Tako isto uradite još tri puta da dobijete ukupno 4 valjka. Od 3 valjka isecite po 2 duža valjka a ostatak na nekoliko manjih valjaka. I od četvrtog valjka isecite po potrebi manje valjkove.

Tepsiju namažite margarinom i ređajte valjkove kao na slici (ovo je bila moja ideja a vi možete po vašoj želji).

Pogaču ostavite na toplom da lepo naraste pa je celu premažite umućenim jajetom, pospite susamom i lanenim semenom i pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni oko 15 minuta, a onda smanjite i pecite još oko 20 minuta (zavisno od rerne), dok lepo ne porumeni.

Naši proizvodi

Rolovana lisnata pogača

Koraci pripreme

U veću posudu za mešenje stavite brašno, so, šećer, pecivo, ulje, jogurt i kvasac rastvoren u mlakom mleku.

Sve dobro izmešajte najpre mikserom a onda preručite na pobrašnjen radni deo i dodatno umesite rukama uz dodatak brašna, po potrebi.

Od testa uzmite jedan deo i razvucite ga oklagijom da dobijete otprilike pravougaoni oblik 30x20 cm.

Po testu narendajte malo margarina koji je stajao u frižideru, zatim pažljivo urolajte i ostavite da stoji.

Tako isto uradite još tri puta da dobijete ukupno 4 valjka. Od 3 valjka isecite po 2 duža valjka a ostatak na nekoliko manjih valjaka. I od četvrtog valjka isecite po potrebi manje valjkove.

Tepsiju namažite margarinom i ređajte valjkove kao na slici (ovo je bila moja ideja a vi možete po vašoj želji).

Pogaču ostavite na toplom da lepo naraste pa je celu premažite umućenim jajetom, pospite susamom i lanenim semenom i pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni oko 15 minuta, a onda smanjite i pecite još oko 20 minuta (zavisno od rerne), dok lepo ne porumeni.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept