burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija7-8

Posna pogača

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
7-8

Sastojci

800-1000 g brašna

500 ml vode

1 kašika C suvog kvasca

1/2 kašičice šećera

1 kašičica soli

1 kašika ulja

1 kesica C praška za pecivo

Za premazivanje:

200 g posnog margarina

seme po želji

Posna pogača

Koraci pripreme

U mlaku vodu dodati šećer i kvasac, u vanglu staviti brašno, so i C prašak za pecivo dodati razmućeni kvasac i sve dobro zamesiti.

Umešeno testo staviti da odstoji 30 min. Testo podeliti na šest loptica.

Jednu lopticu razvući i premazati je margarinom, preko nje staviti drugu, opet premazati margarinom, zatim staviti trecu razvučenu lopticu, nju ne premazujemo margarinom. Izrezati sa jedne i druge strane i uplesti kao pletenicu.

Četrvtu lopticu razvući, premazati je margarinom i uviti je kao rolat. Petu lopticu razvući i zaseći je na sredini, uplesti je i staviti preko loptice koju smo uvili kao rolat.

Šestu lopticu razvući, premazati je margarinom i uviti kao rolat, seći na 1 cm i ređati.

Testo treba da odstoji 30 minuta, premazati margarinom i peći na 180 C oko 30 min.

Naši proizvodi

Posna pogača

Koraci pripreme

U mlaku vodu dodati šećer i kvasac, u vanglu staviti brašno, so i C prašak za pecivo dodati razmućeni kvasac i sve dobro zamesiti.

Umešeno testo staviti da odstoji 30 min. Testo podeliti na šest loptica.

Jednu lopticu razvući i premazati je margarinom, preko nje staviti drugu, opet premazati margarinom, zatim staviti trecu razvučenu lopticu, nju ne premazujemo margarinom. Izrezati sa jedne i druge strane i uplesti kao pletenicu.

Četrvtu lopticu razvući, premazati je margarinom i uviti je kao rolat. Petu lopticu razvući i zaseći je na sredini, uplesti je i staviti preko loptice koju smo uvili kao rolat.

Šestu lopticu razvući, premazati je margarinom i uviti kao rolat, seći na 1 cm i ređati.

Testo treba da odstoji 30 minuta, premazati margarinom i peći na 180 C oko 30 min.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept