0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
7-8
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
7-8
800-1000 g brašna
500 ml vode
1 kašika C suvog kvasca
1/2 kašičice šećera
1 kašičica soli
1 kašika ulja
1 kesica C praška za pecivo
200 g posnog margarina
seme po želji
U mlaku vodu dodati šećer i kvasac, u vanglu staviti brašno, so i C prašak za pecivo dodati razmućeni kvasac i sve dobro zamesiti.
Umešeno testo staviti da odstoji 30 min. Testo podeliti na šest loptica.
Jednu lopticu razvući i premazati je margarinom, preko nje staviti drugu, opet premazati margarinom, zatim staviti trecu razvučenu lopticu, nju ne premazujemo margarinom. Izrezati sa jedne i druge strane i uplesti kao pletenicu.
Četrvtu lopticu razvući, premazati je margarinom i uviti je kao rolat. Petu lopticu razvući i zaseći je na sredini, uplesti je i staviti preko loptice koju smo uvili kao rolat.
Šestu lopticu razvući, premazati je margarinom i uviti kao rolat, seći na 1 cm i ređati.
Testo treba da odstoji 30 minuta, premazati margarinom i peći na 180 C oko 30 min.
U mlaku vodu dodati šećer i kvasac, u vanglu staviti brašno, so i C prašak za pecivo dodati razmućeni kvasac i sve dobro zamesiti.
Umešeno testo staviti da odstoji 30 min. Testo podeliti na šest loptica.
Jednu lopticu razvući i premazati je margarinom, preko nje staviti drugu, opet premazati margarinom, zatim staviti trecu razvučenu lopticu, nju ne premazujemo margarinom. Izrezati sa jedne i druge strane i uplesti kao pletenicu.
Četrvtu lopticu razvući, premazati je margarinom i uviti je kao rolat. Petu lopticu razvući i zaseći je na sredini, uplesti je i staviti preko loptice koju smo uvili kao rolat.
Šestu lopticu razvući, premazati je margarinom i uviti kao rolat, seći na 1 cm i ređati.
Testo treba da odstoji 30 minuta, premazati margarinom i peći na 180 C oko 30 min.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.