0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
200 ml voda
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
60 g maslaca
450 g brašna
100 g sira
50 ml mleko
1 kašičica ulje
U dublju posudu usuti mlaku vodu, dodati C suvi kvasac, šećer, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
Dldati 5 kašika brašna, so, izmrvljen sir omekšali maslac (sobne temperature) i uz postepeno dodavanje brašna, zamesiti mekše testo.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 35 minuta.
Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i razviti oklagijom.
Tepsiju obložiti pek-papirom i staviti rastanjeno testo.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 20 minuta.
Ponešati mleko i ulje i premazati testo.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.
Gotovu pogaču izvaditi iz rerne, prekriti je čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da ee prohladi.
U dublju posudu usuti mlaku vodu, dodati C suvi kvasac, šećer, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
Dldati 5 kašika brašna, so, izmrvljen sir omekšali maslac (sobne temperature) i uz postepeno dodavanje brašna, zamesiti mekše testo.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 35 minuta.
Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i razviti oklagijom.
Tepsiju obložiti pek-papirom i staviti rastanjeno testo.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 20 minuta.
Ponešati mleko i ulje i premazati testo.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.
Gotovu pogaču izvaditi iz rerne, prekriti je čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da ee prohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.