burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Pogača sa sirom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

Za testo:

200 ml voda

1 kesica C suvog kvasca

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

60 g maslaca

450 g brašna

100 g sira

Za premazivanje:

50 ml mleko

1 kašičica ulje

Pogača sa sirom

Koraci pripreme

U dublju posudu usuti mlaku vodu, dodati C suvi kvasac, šećer, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.

Dldati 5 kašika brašna, so, izmrvljen sir omekšali maslac (sobne temperature) i uz postepeno dodavanje brašna, zamesiti mekše testo.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 35 minuta.

Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i razviti oklagijom.

Tepsiju obložiti pek-papirom i staviti rastanjeno testo.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 20 minuta.

Ponešati mleko i ulje i premazati testo.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Gotovu pogaču izvaditi iz rerne, prekriti je čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da ee prohladi.

Naši proizvodi

Pogača sa sirom

Koraci pripreme

U dublju posudu usuti mlaku vodu, dodati C suvi kvasac, šećer, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.

Dldati 5 kašika brašna, so, izmrvljen sir omekšali maslac (sobne temperature) i uz postepeno dodavanje brašna, zamesiti mekše testo.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 35 minuta.

Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i razviti oklagijom.

Tepsiju obložiti pek-papirom i staviti rastanjeno testo.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 20 minuta.

Ponešati mleko i ulje i premazati testo.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Gotovu pogaču izvaditi iz rerne, prekriti je čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da ee prohladi.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept