burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija6

Pogača bela rada

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
6

Sastojci

250 ml mleka

1 kašika C suvog kvasca

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

1 jaje

1 belance

4 kašike ulja

550 g brašna

Za premazivanje:

1 žumance

1 kašika ulja

1 kašika mleka

semenke lana i susama

Pogača bela rada

Koraci pripreme

U mlako mleko staviti šećer i C suvi kvasac, da stane 5 minuta pa dodati 1 jaje, belance, ulje i brašno.

Zamesiti tresto, izraditi i ostaviti da nadolazi.

Testo kad nadođe izraditi ga i podeliti na 4 dela. Svaki deo testa od 3 dela podeliti na 3 kuglice, ukupno imamo 9 kuglica. Četvrti deo testa ostaviti za kasnije.

Devet kuglica poredjati na dno kalupa sa obručem prethodno podmazan puterom. Jednu lopticu testa unutra kalupa a 8 loptica okolo kalupa.

Četvrti deo testa što smo ostavili po strani podeliti na 2 dela i oba dela razvaljati u krug od 15 cm. Iseći krugove testa na 8 trouglova.

Trouglove od 1 kruga staviti na loptice testa ivica trougla da je vani do oboda kalupa.

Od drugog testa trouglove ređati izmedju 2 loptice testa donji širi deo trougla malo skupiti pre nego što stavimo izmedju loptica testa.

Kad složimo pogaču obod kalupa prečnika 24 cm premazati puterom i staviti, uklopiti dno kalupa gde smo redjali testo.

Umutiti 1 žumance sa 1 kašikom ulja i 1 kašikom mleka, premazati pogaču, sredinu posuti lanom a latice susamom, ostaviti da stane 40 minuta i peći na 170 stepeni 35-40 minuta.

Naši proizvodi

Pogača bela rada

Koraci pripreme

U mlako mleko staviti šećer i C suvi kvasac, da stane 5 minuta pa dodati 1 jaje, belance, ulje i brašno.

Zamesiti tresto, izraditi i ostaviti da nadolazi.

Testo kad nadođe izraditi ga i podeliti na 4 dela. Svaki deo testa od 3 dela podeliti na 3 kuglice, ukupno imamo 9 kuglica. Četvrti deo testa ostaviti za kasnije.

Devet kuglica poredjati na dno kalupa sa obručem prethodno podmazan puterom. Jednu lopticu testa unutra kalupa a 8 loptica okolo kalupa.

Četvrti deo testa što smo ostavili po strani podeliti na 2 dela i oba dela razvaljati u krug od 15 cm. Iseći krugove testa na 8 trouglova.

Trouglove od 1 kruga staviti na loptice testa ivica trougla da je vani do oboda kalupa.

Od drugog testa trouglove ređati izmedju 2 loptice testa donji širi deo trougla malo skupiti pre nego što stavimo izmedju loptica testa.

Kad složimo pogaču obod kalupa prečnika 24 cm premazati puterom i staviti, uklopiti dno kalupa gde smo redjali testo.

Umutiti 1 žumance sa 1 kašikom ulja i 1 kašikom mleka, premazati pogaču, sredinu posuti lanom a latice susamom, ostaviti da stane 40 minuta i peći na 170 stepeni 35-40 minuta.

Autor

Violeta

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept