0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
6
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
6
250 ml mleka
1 kašika C suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 jaje
1 belance
4 kašike ulja
550 g brašna
1 žumance
1 kašika ulja
1 kašika mleka
semenke lana i susama
U mlako mleko staviti šećer i C suvi kvasac, da stane 5 minuta pa dodati 1 jaje, belance, ulje i brašno.
Zamesiti tresto, izraditi i ostaviti da nadolazi.
Testo kad nadođe izraditi ga i podeliti na 4 dela. Svaki deo testa od 3 dela podeliti na 3 kuglice, ukupno imamo 9 kuglica. Četvrti deo testa ostaviti za kasnije.
Devet kuglica poredjati na dno kalupa sa obručem prethodno podmazan puterom. Jednu lopticu testa unutra kalupa a 8 loptica okolo kalupa.
Četvrti deo testa što smo ostavili po strani podeliti na 2 dela i oba dela razvaljati u krug od 15 cm. Iseći krugove testa na 8 trouglova.
Trouglove od 1 kruga staviti na loptice testa ivica trougla da je vani do oboda kalupa.
Od drugog testa trouglove ređati izmedju 2 loptice testa donji širi deo trougla malo skupiti pre nego što stavimo izmedju loptica testa.
Kad složimo pogaču obod kalupa prečnika 24 cm premazati puterom i staviti, uklopiti dno kalupa gde smo redjali testo.
Umutiti 1 žumance sa 1 kašikom ulja i 1 kašikom mleka, premazati pogaču, sredinu posuti lanom a latice susamom, ostaviti da stane 40 minuta i peći na 170 stepeni 35-40 minuta.
U mlako mleko staviti šećer i C suvi kvasac, da stane 5 minuta pa dodati 1 jaje, belance, ulje i brašno.
Zamesiti tresto, izraditi i ostaviti da nadolazi.
Testo kad nadođe izraditi ga i podeliti na 4 dela. Svaki deo testa od 3 dela podeliti na 3 kuglice, ukupno imamo 9 kuglica. Četvrti deo testa ostaviti za kasnije.
Devet kuglica poredjati na dno kalupa sa obručem prethodno podmazan puterom. Jednu lopticu testa unutra kalupa a 8 loptica okolo kalupa.
Četvrti deo testa što smo ostavili po strani podeliti na 2 dela i oba dela razvaljati u krug od 15 cm. Iseći krugove testa na 8 trouglova.
Trouglove od 1 kruga staviti na loptice testa ivica trougla da je vani do oboda kalupa.
Od drugog testa trouglove ređati izmedju 2 loptice testa donji širi deo trougla malo skupiti pre nego što stavimo izmedju loptica testa.
Kad složimo pogaču obod kalupa prečnika 24 cm premazati puterom i staviti, uklopiti dno kalupa gde smo redjali testo.
Umutiti 1 žumance sa 1 kašikom ulja i 1 kašikom mleka, premazati pogaču, sredinu posuti lanom a latice susamom, ostaviti da stane 40 minuta i peći na 170 stepeni 35-40 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.