0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
oko 16 komada
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 16 komada
250 ml mleka
1 C suvi kvasac
2 jaja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
100 ml ulja
550 g brašna
susam
margarin
U posudu u kojoj ćete umesiti, sipajte mleko, kesicu C suvog kvasca, 1 kašičicu šećera, 1 kašičicu soli, ulje.
Promešati i dodati 550 g brašna. Testo dobro izraditi i podeliti na 2 dela. Ostaviti ga da naraste.
Prvi deo testa razviti u krug prečnika 30 cm. Premazati sa 1/3 margarina. Preko margarina premazati pavlaku.
Zatim preko toga prebaciti drugi, razvaljani deo testa. Neka odstoji desetak minuta. Sada testo još malo razvaljajte, da dobijete veći krug.
Premažite sa margarinom i pavlakom i isecite na 16 delova. Pravite kiflice i ređajte ih u pleh prečnika 28 cm.
U pleh stavite pek papir. Uključite rernu na 180 stepeni. Dok se rerna greje, neka testo u tepsiji još malo raste.
Premazati ga sa jajetom, posuti soli i susam.
Peći nekih pola sata u zavisnosti od rerne.
U posudu u kojoj ćete umesiti, sipajte mleko, kesicu C suvog kvasca, 1 kašičicu šećera, 1 kašičicu soli, ulje.
Promešati i dodati 550 g brašna. Testo dobro izraditi i podeliti na 2 dela. Ostaviti ga da naraste.
Prvi deo testa razviti u krug prečnika 30 cm. Premazati sa 1/3 margarina. Preko margarina premazati pavlaku.
Zatim preko toga prebaciti drugi, razvaljani deo testa. Neka odstoji desetak minuta. Sada testo još malo razvaljajte, da dobijete veći krug.
Premažite sa margarinom i pavlakom i isecite na 16 delova. Pravite kiflice i ređajte ih u pleh prečnika 28 cm.
U pleh stavite pek papir. Uključite rernu na 180 stepeni. Dok se rerna greje, neka testo u tepsiji još malo raste.
Premazati ga sa jajetom, posuti soli i susam.
Peći nekih pola sata u zavisnosti od rerne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.