burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 16 komada

Pamuk pogača

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 16 komada

Sastojci

250 ml mleka

1 C suvi kvasac

2 jaja

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

100 ml ulja

550 g brašna

susam

margarin

Pamuk pogača

Koraci pripreme

U posudu u kojoj ćete umesiti, sipajte mleko, kesicu C suvog kvasca, 1 kašičicu šećera, 1 kašičicu soli, ulje.

Promešati i dodati 550 g brašna. Testo dobro izraditi i podeliti na 2 dela. Ostaviti ga da naraste.

Prvi deo testa razviti u krug prečnika 30 cm. Premazati sa 1/3 margarina. Preko margarina premazati pavlaku.

Zatim preko toga prebaciti drugi, razvaljani deo testa. Neka odstoji desetak minuta. Sada testo još malo razvaljajte, da dobijete veći krug.

Premažite sa margarinom i pavlakom i isecite na 16 delova. Pravite kiflice i ređajte ih u pleh prečnika 28 cm.

U pleh stavite pek papir. Uključite rernu na 180 stepeni. Dok se rerna greje, neka testo u tepsiji još malo raste.

Premazati ga sa jajetom, posuti soli i susam.

Peći nekih pola sata u zavisnosti od rerne.

Naši proizvodi

Pamuk pogača

Koraci pripreme

U posudu u kojoj ćete umesiti, sipajte mleko, kesicu C suvog kvasca, 1 kašičicu šećera, 1 kašičicu soli, ulje.

Promešati i dodati 550 g brašna. Testo dobro izraditi i podeliti na 2 dela. Ostaviti ga da naraste.

Prvi deo testa razviti u krug prečnika 30 cm. Premazati sa 1/3 margarina. Preko margarina premazati pavlaku.

Zatim preko toga prebaciti drugi, razvaljani deo testa. Neka odstoji desetak minuta. Sada testo još malo razvaljajte, da dobijete veći krug.

Premažite sa margarinom i pavlakom i isecite na 16 delova. Pravite kiflice i ređajte ih u pleh prečnika 28 cm.

U pleh stavite pek papir. Uključite rernu na 180 stepeni. Dok se rerna greje, neka testo u tepsiji još malo raste.

Premazati ga sa jajetom, posuti soli i susam.

Peći nekih pola sata u zavisnosti od rerne.

Autor

Svetlana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept