0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
9
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
9
300 ml Mleko
500 g Brašno
1 kašičica So
130 ml Ulje
1 komad Žumance
150 g Kačkavalj
4 komad Viršle
Mekani i dekorativni
Zagrejte 300ml mleka da bude mlako,dodajte šećer i brašno i ostavite da se aktivira.Nakon toga dodajte ulje,so i brašno.Rukom zamesite testo i formirajte loptu,ostavite pokriveno 1h da naraste.Testo zatim premesiti i podeliti na 12 loptica,ostaviti još 30min.Nakon toga loptice malo razvući rukama i u sredinu staviti sitno iseckan kačkavalj pa zatvoriti .Ponovo malo razvući oklagijom pa zaseći na 8 mesta,sredina treba da ostane spojena.Svaki deo zaokrenuti za 45° i blago utapkati prstima da izgleda kao latica cveta,tu staviti i isečen krug viršle.Samo sredinu premazati ulupanim žumancetom i posuti susamom.Peći dok ne porumene zatim uživati 👌
Mekani i dekorativni
Zagrejte 300ml mleka da bude mlako,dodajte šećer i brašno i ostavite da se aktivira.Nakon toga dodajte ulje,so i brašno.Rukom zamesite testo i formirajte loptu,ostavite pokriveno 1h da naraste.Testo zatim premesiti i podeliti na 12 loptica,ostaviti još 30min.Nakon toga loptice malo razvući rukama i u sredinu staviti sitno iseckan kačkavalj pa zatvoriti .Ponovo malo razvući oklagijom pa zaseći na 8 mesta,sredina treba da ostane spojena.Svaki deo zaokrenuti za 45° i blago utapkati prstima da izgleda kao latica cveta,tu staviti i isečen krug viršle.Samo sredinu premazati ulupanim žumancetom i posuti susamom.Peći dok ne porumene zatim uživati 👌
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.