burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija8

Kuglof pogača

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
8

Sastojci

Testo:

500 g brašna

200 ml mleka

1 kesica C Suvi kvasac

1 kesica C Prašak za pecivo

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

2 komad jaja

75 ml ulja

Premaz i posip

100 g Margarina ili putera

1 komad žumance

nekoliko kašičica susama

Kuglof pogača

Idealna pogača uz predjelo ili meze

Koraci pripreme

Korak 1

Potopiti kvasac u mlakom mleku uz dodatak kašičice šećera.
Prosejati brašno sa praškom za pecivo, napraviti udubljenje i u njega sipati nadošao kvasac , jaja i ulje.Posoliti po ukusu.
Zamesiti testo i ostaviti ga , pokriveno kuhinjskom krpom, da naraste.
U zavisnosti od toplote u prostoriji vreme će biti duže ili kraće.

Korak 2

Naraslo testo premesiti i podeliti na 16 loptica.
Svaki deo rastanjiti i premazati margarinom. U podmazan kuglof slagati pogačice jednu preko druge, dok se ne zatvori ceo krug.

Korak 3

Pogaču ostaviti da odstoji dok se ne ugreje rerna na 220 stepeni , pa po vrhu premazati žumancem i posuti semenkama susama.

Korak 4

Kada se ubaci u rernu, temperaturu smanjiti na 200 stepeni i peći oko 40 minuta.Pogača je lepša kada je topla, pa ako je ne služite odmah pre iznošenja na sto treba da se podgreje. Dovoljno je pola minuta u mikrotalasnoj.
Ne gubi na ukusu i ako je napravite dan ranije.

Prijatno!

Naši proizvodi

Kuglof pogača

Idealna pogača uz predjelo ili meze

Koraci pripreme

Korak 1

Potopiti kvasac u mlakom mleku uz dodatak kašičice šećera.
Prosejati brašno sa praškom za pecivo, napraviti udubljenje i u njega sipati nadošao kvasac , jaja i ulje.Posoliti po ukusu.
Zamesiti testo i ostaviti ga , pokriveno kuhinjskom krpom, da naraste.
U zavisnosti od toplote u prostoriji vreme će biti duže ili kraće.

Korak 2

Naraslo testo premesiti i podeliti na 16 loptica.
Svaki deo rastanjiti i premazati margarinom. U podmazan kuglof slagati pogačice jednu preko druge, dok se ne zatvori ceo krug.

Korak 3

Pogaču ostaviti da odstoji dok se ne ugreje rerna na 220 stepeni , pa po vrhu premazati žumancem i posuti semenkama susama.

Korak 4

Kada se ubaci u rernu, temperaturu smanjiti na 200 stepeni i peći oko 40 minuta.Pogača je lepša kada je topla, pa ako je ne služite odmah pre iznošenja na sto treba da se podgreje. Dovoljno je pola minuta u mikrotalasnoj.
Ne gubi na ukusu i ako je napravite dan ranije.

Prijatno!

Autor

Sdjv
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slana i slatka peciva"

Pošalji recept