0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
9
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
9
Postoje više verzije za pripremu ovog hleba a ja sam se odlučila za ovu. Oduševićete se njegovim izgledom, ukusom i mirisom ukoliko ga napravite...
Sve navedene sastojke umesite i oblikujte hleb okruglog oblika. Dublju šerpu prečnika 22 cm. podmažite uljem ili mašću, pospite brašnom i stavite umešeno testo. Hleb presecite nožem u obliku krsta, pospite sa malo brašna (poklopite odgovarajućim poklopcem ili alu folijom) i stavite u zagrejanu rernu na 220 stepeni.
Pecite oko 40 min. sklonite poklopac i pecite još 10-15 min. tj. dok ne porumeni.
Pečen hleb izvadite iz rerne, umotajte ga u krpu i ostavite da se ohladi, pa poslužite.
Postoje više verzije za pripremu ovog hleba a ja sam se odlučila za ovu. Oduševićete se njegovim izgledom, ukusom i mirisom ukoliko ga napravite...
Sve navedene sastojke umesite i oblikujte hleb okruglog oblika. Dublju šerpu prečnika 22 cm. podmažite uljem ili mašću, pospite brašnom i stavite umešeno testo. Hleb presecite nožem u obliku krsta, pospite sa malo brašna (poklopite odgovarajućim poklopcem ili alu folijom) i stavite u zagrejanu rernu na 220 stepeni.
Pecite oko 40 min. sklonite poklopac i pecite još 10-15 min. tj. dok ne porumeni.
Pečen hleb izvadite iz rerne, umotajte ga u krpu i ostavite da se ohladi, pa poslužite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.