burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija9

Irski hleb

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
9

Sastojci

Testo:

450 g brašna

200 ml jogurta

170 ml mleka

1 puna kašičica C Soda bikarbona

1 kašičica C Prašak za pecivo

po ukusu soli

Irski hleb

Postoje više verzije za pripremu ovog hleba a ja sam se odlučila za ovu. Oduševićete se njegovim izgledom, ukusom i mirisom ukoliko ga napravite...

Koraci pripreme

Testo:

Sve navedene sastojke umesite i oblikujte hleb okruglog oblika. Dublju šerpu prečnika 22 cm. podmažite uljem ili mašću, pospite brašnom i stavite umešeno testo. Hleb presecite nožem u obliku krsta, pospite sa malo brašna (poklopite odgovarajućim poklopcem ili alu folijom) i stavite u zagrejanu rernu na 220 stepeni.

Pečenje:

Pecite oko 40 min. sklonite poklopac i pecite još 10-15 min. tj. dok ne porumeni.
Pečen hleb izvadite iz rerne, umotajte ga u krpu i ostavite da se ohladi, pa poslužite.

Naši proizvodi

Irski hleb

Postoje više verzije za pripremu ovog hleba a ja sam se odlučila za ovu. Oduševićete se njegovim izgledom, ukusom i mirisom ukoliko ga napravite...

Koraci pripreme

Testo:

Sve navedene sastojke umesite i oblikujte hleb okruglog oblika. Dublju šerpu prečnika 22 cm. podmažite uljem ili mašću, pospite brašnom i stavite umešeno testo. Hleb presecite nožem u obliku krsta, pospite sa malo brašna (poklopite odgovarajućim poklopcem ili alu folijom) i stavite u zagrejanu rernu na 220 stepeni.

Pečenje:

Pecite oko 40 min. sklonite poklopac i pecite još 10-15 min. tj. dok ne porumeni.
Pečen hleb izvadite iz rerne, umotajte ga u krpu i ostavite da se ohladi, pa poslužite.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Čokoladne torte i kolači"

Pošalji recept