0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
1 kesica C suvog kvasca
2 šolje mlake vode
1/2 kašičice šećera
1 kašičica soli
6 šolja brašna
U činiju sipati C suvi kvasac, dodati 1/2 kašičice šećera, mlaku vodu i brašno. Zamesite testo, testo treba da se lepi i da lagano počinje da se odvaja od činije.
Stavite kesu preko činije i ostavite da odstoji na toplom oko pola sata. Dobro pobrašnjavite radnu površinu i prebacite testo na nju.
Istrljajte ruke brašnom, pa mesite lagano hleb tako što ćete prvo prebaciti jednu stranu, pa drugu i zatim naredne dve tako da vučete brašno koje je ispod testa.
Umesite ga i prebacite u šerpu koju ste prethodno dobro namazali mašću i posuli sa malo brašna.
Rernu zagrejte na 200 stepeni, a za to vreme neka hleb odstoji desetak minuta.
Stavite ga u rernu da se peče na 200 stepeni oko 45 minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen.
Izvadite ga iz rerne i iz šerpe, poprskajte vodom i umotajte u krpu.
U činiju sipati C suvi kvasac, dodati 1/2 kašičice šećera, mlaku vodu i brašno. Zamesite testo, testo treba da se lepi i da lagano počinje da se odvaja od činije.
Stavite kesu preko činije i ostavite da odstoji na toplom oko pola sata. Dobro pobrašnjavite radnu površinu i prebacite testo na nju.
Istrljajte ruke brašnom, pa mesite lagano hleb tako što ćete prvo prebaciti jednu stranu, pa drugu i zatim naredne dve tako da vučete brašno koje je ispod testa.
Umesite ga i prebacite u šerpu koju ste prethodno dobro namazali mašću i posuli sa malo brašna.
Rernu zagrejte na 200 stepeni, a za to vreme neka hleb odstoji desetak minuta.
Stavite ga u rernu da se peče na 200 stepeni oko 45 minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen.
Izvadite ga iz rerne i iz šerpe, poprskajte vodom i umotajte u krpu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.