burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Hleb

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

1 kesica C suvog kvasca

2 šolje mlake vode

1/2 kašičice šećera

1 kašičica soli

6 šolja brašna

Hleb

Koraci pripreme

U činiju sipati C suvi kvasac, dodati 1/2 kašičice šećera, mlaku vodu i brašno. Zamesite testo, testo treba da se lepi i da lagano počinje da se odvaja od činije.

Stavite kesu preko činije i ostavite da odstoji na toplom oko pola sata. Dobro pobrašnjavite radnu površinu i prebacite testo na nju.

Istrljajte ruke brašnom, pa mesite lagano hleb tako što ćete prvo prebaciti jednu stranu, pa drugu i zatim naredne dve tako da vučete brašno koje je ispod testa.

Umesite ga i prebacite u šerpu koju ste prethodno dobro namazali mašću i posuli sa malo brašna.

Rernu zagrejte na 200 stepeni, a za to vreme neka hleb odstoji desetak minuta.

Stavite ga u rernu da se peče na 200 stepeni oko 45 minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen.

Izvadite ga iz rerne i iz šerpe, poprskajte vodom i umotajte u krpu.

Naši proizvodi

Hleb

Koraci pripreme

U činiju sipati C suvi kvasac, dodati 1/2 kašičice šećera, mlaku vodu i brašno. Zamesite testo, testo treba da se lepi i da lagano počinje da se odvaja od činije.

Stavite kesu preko činije i ostavite da odstoji na toplom oko pola sata. Dobro pobrašnjavite radnu površinu i prebacite testo na nju.

Istrljajte ruke brašnom, pa mesite lagano hleb tako što ćete prvo prebaciti jednu stranu, pa drugu i zatim naredne dve tako da vučete brašno koje je ispod testa.

Umesite ga i prebacite u šerpu koju ste prethodno dobro namazali mašću i posuli sa malo brašna.

Rernu zagrejte na 200 stepeni, a za to vreme neka hleb odstoji desetak minuta.

Stavite ga u rernu da se peče na 200 stepeni oko 45 minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen.

Izvadite ga iz rerne i iz šerpe, poprskajte vodom i umotajte u krpu.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept