0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
500 g brašna
3 dl mlake vode
kašičica šećera
1 kesica C suvog kvasca
2 kašičice soli
100 g sitnog sira
6 kašika masti
100 g mlevenih čvaraka
U mlaku vodu dodajte kvasac, šećer, so, brašno, sir, čvarke i mast. Pa zamesite testo.
Ostavite testo da se udvostruči. Formirati veknu, veknu zasći na par mesta i posuti kimom.
Ostavite da odmara oko 30 minuta.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni, dok lepo ne porumeni.
U mlaku vodu dodajte kvasac, šećer, so, brašno, sir, čvarke i mast. Pa zamesite testo.
Ostavite testo da se udvostruči. Formirati veknu, veknu zasći na par mesta i posuti kimom.
Ostavite da odmara oko 30 minuta.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni, dok lepo ne porumeni.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.