0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 šolja za belu kafu ovsenog brašna
2 šolje za belu kafu belog brašna
1 kašičica soli
100 ml ulja
1 C suvi kvasac
4 dl mlake vode
1 kašičica šećera
U posudu u kojoj će se mesiti hleb staviti mlaku vodu, šećer i kvasac i promešati.
Kada kvasc nadođe dodati brašno ovseno i belo koje je pethodno izmešano, dodati so i ulje i zamesiti testo.
Testo je lepljivo pa je potrebno malo dodati brašna da bi se ujednačilo.
U posudu ostaviti testo da naraste, naraslo testo premesiti i staviti u tepsiju u koju je stavljen pek papir.
Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje, a za to vreme testo će opet da raste.
U zagrejanu rernu staviti testo koje ste prethodno namazali vodom i peći ga oko 25 minuta na 200 stepeni, a potom još 20 minuta na 180 stepeni.
Pečen hleb izvaditi iz rerne i umiti ga vodom uviti u krpu i ostaviti da se ohladi.
U posudu u kojoj će se mesiti hleb staviti mlaku vodu, šećer i kvasac i promešati.
Kada kvasc nadođe dodati brašno ovseno i belo koje je pethodno izmešano, dodati so i ulje i zamesiti testo.
Testo je lepljivo pa je potrebno malo dodati brašna da bi se ujednačilo.
U posudu ostaviti testo da naraste, naraslo testo premesiti i staviti u tepsiju u koju je stavljen pek papir.
Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje, a za to vreme testo će opet da raste.
U zagrejanu rernu staviti testo koje ste prethodno namazali vodom i peći ga oko 25 minuta na 200 stepeni, a potom još 20 minuta na 180 stepeni.
Pečen hleb izvaditi iz rerne i umiti ga vodom uviti u krpu i ostaviti da se ohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.