burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Hleb sa ovsenim brašnom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

1 šolja za belu kafu ovsenog brašna

2 šolje za belu kafu belog brašna

1 kašičica soli

100 ml ulja

1 C suvi kvasac

4 dl mlake vode

1 kašičica šećera

Hleb sa ovsenim brašnom

Koraci pripreme

U posudu u kojoj će se mesiti hleb staviti mlaku vodu, šećer i kvasac i promešati.

Kada kvasc nadođe dodati brašno ovseno i belo koje je pethodno izmešano, dodati so i ulje i zamesiti testo.

Testo je lepljivo pa je potrebno malo dodati brašna da bi se ujednačilo.

U posudu ostaviti testo da naraste, naraslo testo premesiti i staviti u tepsiju u koju je stavljen pek papir.

Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje, a za to vreme testo će opet da raste.

U zagrejanu rernu staviti testo koje ste prethodno namazali vodom i peći ga oko 25 minuta na 200 stepeni, a potom još 20 minuta na 180 stepeni.

Pečen hleb izvaditi iz rerne i umiti ga vodom uviti u krpu i ostaviti da se ohladi.

Naši proizvodi

Hleb sa ovsenim brašnom

Koraci pripreme

U posudu u kojoj će se mesiti hleb staviti mlaku vodu, šećer i kvasac i promešati.

Kada kvasc nadođe dodati brašno ovseno i belo koje je pethodno izmešano, dodati so i ulje i zamesiti testo.

Testo je lepljivo pa je potrebno malo dodati brašna da bi se ujednačilo.

U posudu ostaviti testo da naraste, naraslo testo premesiti i staviti u tepsiju u koju je stavljen pek papir.

Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje, a za to vreme testo će opet da raste.

U zagrejanu rernu staviti testo koje ste prethodno namazali vodom i peći ga oko 25 minuta na 200 stepeni, a potom još 20 minuta na 180 stepeni.

Pečen hleb izvaditi iz rerne i umiti ga vodom uviti u krpu i ostaviti da se ohladi.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept