burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija5

Hleb sa čvarcima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
5

Sastojci

Testo:

1 kašičica C suvog kvasca

1 kašičica šećera

300 ml mleka

1 kašičica soli

500 g mekog brašna

Za fil:

1 glavica crnog luka

300 g čvaraka

2 kašičice aleve paprike

Za premaz:

1 jaje

malo susama

Hleb sa čvarcima

Koraci pripreme

Odvojite 3 kašike toplog mleka i pomešajte s C kvascem i šećerom.

Kada zapeni, pomešajte sa ostatkom mleka, dodajte so i brašno i zamesite testo. Ostavite na toplom da naraste oko sat vremena.

Čvarke iseckajte i posolite. Crni luk prodinstajte na ulju i pomešajte sa čvarcima i alevom paprikom.

Testo razvaljajte u dugu roladu, utrljajte čvarke, luk i papriku, pa presecite na dva dela.

Urolajte svaki, pa napravite pletenicu. Premažite jajetom i pospite susamom.

Pecite oko pola sata na 180 C.

Naši proizvodi

Hleb sa čvarcima

Koraci pripreme

Odvojite 3 kašike toplog mleka i pomešajte s C kvascem i šećerom.

Kada zapeni, pomešajte sa ostatkom mleka, dodajte so i brašno i zamesite testo. Ostavite na toplom da naraste oko sat vremena.

Čvarke iseckajte i posolite. Crni luk prodinstajte na ulju i pomešajte sa čvarcima i alevom paprikom.

Testo razvaljajte u dugu roladu, utrljajte čvarke, luk i papriku, pa presecite na dva dela.

Urolajte svaki, pa napravite pletenicu. Premažite jajetom i pospite susamom.

Pecite oko pola sata na 180 C.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept