burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija5

Hleb sa crnim lukom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
5

Sastojci

mlake vode po potrebi

1 kašičica šećera

500 g brašna

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

125 ml ulja

1/2 kašičice mlevenog bibera

1 kesica suvog C kvasca

1 kašičica mlevene ljute paprike

4 struka mladog luka, sitno iseckanog

2 pune kašike sitno iseckanog peršuna

Hleb sa crnim lukom

Koraci pripreme

Prosejati brašno dodati so, kašiku šećera, kvasac izmešati, napraviti udubljenje, dodati ulje ,vodu, biber, ljutu papriku, mladi luk, peršun.

Zamesiti testo izručiti na radnu površinu i mesiti rukom oko desetak minuta, dok ne dobijete meko testo, po potrebi dodati još malo brašna ili vode.

Testo oblikovati u kuglu, blago premazati sa malo ulja i vratiti nazad u vanglicu.

Pokriti providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.

Napraviti veknu, staviti u tepsiju papir za pečenje i prebaciti hleb.

Zaseći ga na nekoliko mesta i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude pečen.

Naši proizvodi

Hleb sa crnim lukom

Koraci pripreme

Prosejati brašno dodati so, kašiku šećera, kvasac izmešati, napraviti udubljenje, dodati ulje ,vodu, biber, ljutu papriku, mladi luk, peršun.

Zamesiti testo izručiti na radnu površinu i mesiti rukom oko desetak minuta, dok ne dobijete meko testo, po potrebi dodati još malo brašna ili vode.

Testo oblikovati u kuglu, blago premazati sa malo ulja i vratiti nazad u vanglicu.

Pokriti providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.

Napraviti veknu, staviti u tepsiju papir za pečenje i prebaciti hleb.

Zaseći ga na nekoliko mesta i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude pečen.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept