burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Hleb iz šerpe

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

500 g brašna

250 ml vode

1 kesica C suvi kvasac

1 kesica C prašak za pecivo

1 kafena kašičica soli

1 kafena kašičica šećera

Hleb iz šerpe

Koraci pripreme

U posudu ubaciti brašno, zatim dodati C suvi kvasac i C prašak za pecivo.

Ubaciti so i šećer i u sve to dodajte toplu vodu. Zamesite testo.

Pokriti ga i ostaviti na toplom da naraste. Otprilike bi trebalo da se udvostruči.

Kada je testo naraslo, prebaciti ga iz činije na radnu površinu i uvaljati ga u brašno sa svih strana.

Otprilike šaku do dve brašna iskoristiti. Ostaviti još malo da naraste.

Za to vreme pripremiti šerpu koja nema plastičnih delova i zagrejati je u rerni na oko 200 C.

Kada se šerpa zagrejala, a hleb još malo narastao, stavite ga u šerpu, poklopite i staviti da se peče na 200 C oko 50-tak minuta.

Desetak minuta pred kraj pečenja skloniti poklopac i vratiti nazad u rernu. Peći dok ne dobije lepu zlatkastu boju.

Pečen hleb izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo prohladi.

Naši proizvodi

Hleb iz šerpe

Koraci pripreme

U posudu ubaciti brašno, zatim dodati C suvi kvasac i C prašak za pecivo.

Ubaciti so i šećer i u sve to dodajte toplu vodu. Zamesite testo.

Pokriti ga i ostaviti na toplom da naraste. Otprilike bi trebalo da se udvostruči.

Kada je testo naraslo, prebaciti ga iz činije na radnu površinu i uvaljati ga u brašno sa svih strana.

Otprilike šaku do dve brašna iskoristiti. Ostaviti još malo da naraste.

Za to vreme pripremiti šerpu koja nema plastičnih delova i zagrejati je u rerni na oko 200 C.

Kada se šerpa zagrejala, a hleb još malo narastao, stavite ga u šerpu, poklopite i staviti da se peče na 200 C oko 50-tak minuta.

Desetak minuta pred kraj pečenja skloniti poklopac i vratiti nazad u rernu. Peći dok ne dobije lepu zlatkastu boju.

Pečen hleb izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo prohladi.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept