burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Hleb iz šerpe

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

670 g brašna

550 ml vode

1 kesica C suvog kvasca ili 2 kocke svežeg

1 kašičica šećera

2 kašičice soli

Hleb iz šerpe

Koraci pripreme

Odvojite 200 ml tople vode, umešajte kvasac i 1 kašiku brašna.

Kada nadođe dodajte mešavini brašna i soli, pa promešajte varjačom, ostavite 30 min da naraste testo.

Rernu ugrejati na 180 stepeni, ubaciti šerpu dok se zagreva rerna izvadite, obložite pek papirom i istresite smesu u šerpu.

Poklopite poklopcem i pecite 30 minuta, otklopite i pecite još 15 minuta.

Naši proizvodi

Hleb iz šerpe

Koraci pripreme

Odvojite 200 ml tople vode, umešajte kvasac i 1 kašiku brašna.

Kada nadođe dodajte mešavini brašna i soli, pa promešajte varjačom, ostavite 30 min da naraste testo.

Rernu ugrejati na 180 stepeni, ubaciti šerpu dok se zagreva rerna izvadite, obložite pek papirom i istresite smesu u šerpu.

Poklopite poklopcem i pecite 30 minuta, otklopite i pecite još 15 minuta.

Autor

Ljiljana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept