0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
670 g brašna
550 ml vode
1 kesica C suvog kvasca ili 2 kocke svežeg
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
Odvojite 200 ml tople vode, umešajte kvasac i 1 kašiku brašna.
Kada nadođe dodajte mešavini brašna i soli, pa promešajte varjačom, ostavite 30 min da naraste testo.
Rernu ugrejati na 180 stepeni, ubaciti šerpu dok se zagreva rerna izvadite, obložite pek papirom i istresite smesu u šerpu.
Poklopite poklopcem i pecite 30 minuta, otklopite i pecite još 15 minuta.
Odvojite 200 ml tople vode, umešajte kvasac i 1 kašiku brašna.
Kada nadođe dodajte mešavini brašna i soli, pa promešajte varjačom, ostavite 30 min da naraste testo.
Rernu ugrejati na 180 stepeni, ubaciti šerpu dok se zagreva rerna izvadite, obložite pek papirom i istresite smesu u šerpu.
Poklopite poklopcem i pecite 30 minuta, otklopite i pecite još 15 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.