0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
1 kg brašna
1 kašika masti
2 kašičice soli
1/2 kašičice šećera
40 g svežeg kvasca ili 1 kesica suvog C kvasca
600 ml mlake vode
Kvasac izmrviti, dodati malo šećera, brašna i mlaku vodu, pa ostaviti desetak minuta na toplom mestu da nadođe.
Kad je narastao dodati ga u brašno, smesi dodati so, mast i umesiti glatko testo.
Ostaviti testo da raste, kad naraste premesite ga, oblikuje u željeni oblik i stavite u tepsiju. Tepsiju predhodno podmažite i pospite brašnom.
Ostavite još malo da naraste pre pečenja, zarežite nožem na par mesta i malo poprskajte vodom.
U zagrejanoj rerni peći deset minuta na 220 stepeni, pa smanjiti temperaturu na 180 i peći još oko trideset minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen.
Pečen hleb poprskati vodom i uviti u krpu, pa ostaviti da malo odstoji.
Kvasac izmrviti, dodati malo šećera, brašna i mlaku vodu, pa ostaviti desetak minuta na toplom mestu da nadođe.
Kad je narastao dodati ga u brašno, smesi dodati so, mast i umesiti glatko testo.
Ostaviti testo da raste, kad naraste premesite ga, oblikuje u željeni oblik i stavite u tepsiju. Tepsiju predhodno podmažite i pospite brašnom.
Ostavite još malo da naraste pre pečenja, zarežite nožem na par mesta i malo poprskajte vodom.
U zagrejanoj rerni peći deset minuta na 220 stepeni, pa smanjiti temperaturu na 180 i peći još oko trideset minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen.
Pečen hleb poprskati vodom i uviti u krpu, pa ostaviti da malo odstoji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.