burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

Domaćinska pogača

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

500 g brašna T-500 + 100 g za pripremu

1 kesica C suvog kvasca

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

1 kašika sirćeta

50 g otopljene svinjske masti

50 g otopljenog maslaca

1 žumance

susam za dekoraciju

Domaćinska pogača

Koraci pripreme

C suvi kvasac staviti u malo mlake vode sa kašičicom šećera, na toplom mestu i sačekati da nabubri.

Kada nabubri dodati u 500 g brašna, dodati so i sve zajedno umesiti.

Kada je testo lepo umešeno, dodati otopljen maslac i mast. Zatim par minuta mesiti testo.

Kada je testo lepo umešeno, izvaditi na radnu površinu i razvući oklagijom na debljinu oko 1 cm.

Čašom vaditi krugove i ređati u okrugli pleh, ali tako da idu u kružne prstenove krugovi da se preklapaju do polovine.

Ostaviti tako složenu pogaču 20 minuta, da naraste.

Kada je naraslo, premazati žumancem i posuti susamom.

Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 35-40 minuta.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Domaćinska pogača

Koraci pripreme

C suvi kvasac staviti u malo mlake vode sa kašičicom šećera, na toplom mestu i sačekati da nabubri.

Kada nabubri dodati u 500 g brašna, dodati so i sve zajedno umesiti.

Kada je testo lepo umešeno, dodati otopljen maslac i mast. Zatim par minuta mesiti testo.

Kada je testo lepo umešeno, izvaditi na radnu površinu i razvući oklagijom na debljinu oko 1 cm.

Čašom vaditi krugove i ređati u okrugli pleh, ali tako da idu u kružne prstenove krugovi da se preklapaju do polovine.

Ostaviti tako složenu pogaču 20 minuta, da naraste.

Kada je naraslo, premazati žumancem i posuti susamom.

Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 35-40 minuta.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept