0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
500 g brašna T-500 + 100 g za pripremu
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 kašika sirćeta
50 g otopljene svinjske masti
50 g otopljenog maslaca
1 žumance
susam za dekoraciju
C suvi kvasac staviti u malo mlake vode sa kašičicom šećera, na toplom mestu i sačekati da nabubri.
Kada nabubri dodati u 500 g brašna, dodati so i sve zajedno umesiti.
Kada je testo lepo umešeno, dodati otopljen maslac i mast. Zatim par minuta mesiti testo.
Kada je testo lepo umešeno, izvaditi na radnu površinu i razvući oklagijom na debljinu oko 1 cm.
Čašom vaditi krugove i ređati u okrugli pleh, ali tako da idu u kružne prstenove krugovi da se preklapaju do polovine.
Ostaviti tako složenu pogaču 20 minuta, da naraste.
Kada je naraslo, premazati žumancem i posuti susamom.
Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 35-40 minuta.
C suvi kvasac staviti u malo mlake vode sa kašičicom šećera, na toplom mestu i sačekati da nabubri.
Kada nabubri dodati u 500 g brašna, dodati so i sve zajedno umesiti.
Kada je testo lepo umešeno, dodati otopljen maslac i mast. Zatim par minuta mesiti testo.
Kada je testo lepo umešeno, izvaditi na radnu površinu i razvući oklagijom na debljinu oko 1 cm.
Čašom vaditi krugove i ređati u okrugli pleh, ali tako da idu u kružne prstenove krugovi da se preklapaju do polovine.
Ostaviti tako složenu pogaču 20 minuta, da naraste.
Kada je naraslo, premazati žumancem i posuti susamom.
Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 35-40 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.