0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
6
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
6
200 ml Mleka
100 ml Vode
50 ml Ulje
1 kašičica So
1 kašičica Šećer
500 g Brašno
Pomešati sve sastojke u većoj činiji osim brašna,paziti da se kvasac lepo otopi.Zatim dodati brašno i lepo umesiti testo,testo će bili lepljivo ali ne brinite tako i treba da bude.Preliti malo ulja preko testa,pokriti krpom i ostaviti da miruje sat vremena.Nakon toga testo izvaditi na nauljanoj površini i rukama oblikovati pravougaonik,razvući i seći na trake oko 6cm debljine.Dovoljno debele da na njima mozete staviti nadev i zatvoriti ih.Ja sam koristila sir ali vi mozete staviti sta želite.Pazljivo iz zatvorite (preklopite) da smesa ne ispada i uvijajte ih u jednoj strani tako da napravite oblik djevreka.Meni su ispala 7.Rernu zagrejati i na pek papir redjati djevreke,pramazati jajetom i posuti susamom.Peći na 200°C oko 30min.
Pomešati sve sastojke u većoj činiji osim brašna,paziti da se kvasac lepo otopi.Zatim dodati brašno i lepo umesiti testo,testo će bili lepljivo ali ne brinite tako i treba da bude.Preliti malo ulja preko testa,pokriti krpom i ostaviti da miruje sat vremena.Nakon toga testo izvaditi na nauljanoj površini i rukama oblikovati pravougaonik,razvući i seći na trake oko 6cm debljine.Dovoljno debele da na njima mozete staviti nadev i zatvoriti ih.Ja sam koristila sir ali vi mozete staviti sta želite.Pazljivo iz zatvorite (preklopite) da smesa ne ispada i uvijajte ih u jednoj strani tako da napravite oblik djevreka.Meni su ispala 7.Rernu zagrejati i na pek papir redjati djevreke,pramazati jajetom i posuti susamom.Peći na 200°C oko 30min.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.