0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
2 pogače
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2 pogače
600 g mekog brašna
(po potrebi i malo više)
1 kesica C kvasca
250 ml mleka
2 kašičice šećera
4 kašike jogurta
50 g margarina
1 jaje
1 kašika soli
125 g margarina
125 g švapskog sira
1 jaje
1 jaje za premazivanje
susam za posipanje
Priprema:
U posudu sa mlakim mlekom staviti šećer i C kvasac i ostaviti ga da počne da radi.
U nadošao kvasac dodati jogurt, jaje, margarin i so, promešati pa dodati brašno i zamesiti testo za pogaču. Testo ostaviti da raste oko pola sata.
Dok testo raste pripremiti fil tako što se izmeša margarin, jaje i sir. Naraslo testo razvući i vaditi čašom kolutove koji se ređaju u namašćenu okruglu tepsiju okolo tepsije tako što se svaki kolut namaže filom i svaki sledeći kolut preklopi prethodni do pola. Sredina tepsije ostane prazna.
Umutiti jaje i premazati pogaču i posuti sa susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok pogača ne porumeni.
Kako je bio Vaskrs u sredinu devrek pogače poređala sam ofarbana jaja.
Od ove količine testa bude dve đevrek pogače.
Priprema:
U posudu sa mlakim mlekom staviti šećer i C kvasac i ostaviti ga da počne da radi.
U nadošao kvasac dodati jogurt, jaje, margarin i so, promešati pa dodati brašno i zamesiti testo za pogaču. Testo ostaviti da raste oko pola sata.
Dok testo raste pripremiti fil tako što se izmeša margarin, jaje i sir. Naraslo testo razvući i vaditi čašom kolutove koji se ređaju u namašćenu okruglu tepsiju okolo tepsije tako što se svaki kolut namaže filom i svaki sledeći kolut preklopi prethodni do pola. Sredina tepsije ostane prazna.
Umutiti jaje i premazati pogaču i posuti sa susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok pogača ne porumeni.
Kako je bio Vaskrs u sredinu devrek pogače poređala sam ofarbana jaja.
Od ove količine testa bude dve đevrek pogače.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.