burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25

Torta sa kupinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25

Sastojci

Za 3 kore:

12 belanaca

3 žumanaca

12 supenih kašika šećera

3 C vanilin šećera

150 g crne čokolade

6 supenih kašika brašna

Fil:

9 žumanaca

9 supenih kašika šećera

5 supenih kašika šećera

400 ml mleka

250 g maslaca

100 g mlevenog keksa

100 g milka čokolade sa jagodama

Još:

300 g C šlag kreme

300 ml mleka

150 ml slatke pavlake

400 g kupina

Torta sa kupinama

Koraci pripreme

Priprema kore:
4 belanca izmiksati penasto sa postepenim dodavanjem šećera, a zatim dodati i jedno žumance. Varjačom umešati 2 kašike brašna i 50 g rendane čokolade.

Smesu sipati u okrugli pleh, ja sam koristila okrugli pleh od 28 cm.

Peći na 200°C oko 15 minuta. Na isti način pripremiti i preostale dve kore.

Fil:
Odvojimo 300 ml mleka i stavimo da se kuva sa šećerom, u preostalih 100 ml umutimo žicom žumanca i brašno.

Kada mleko prokuva-dodajemo smesu sa žumancima i kuvamo fil, sklonimo sa rignle kada dobije na gustini. Ostavljamo da se ohladi.

Malsac mutimo penasto. U maslac dodajemo i dobro izmikasamo. Dodajemo mleveni keksi i opet miksamo.

Iseckamo mlečnu čokoladu sa jagodama na kockice i dodajemo u fil, mešamo varjačom.

Šlag:
Šlag mutimo sa mlekom, pa dodajemo slatku pavlaku i opet miksamo (ako je ređa smesa, dodati još šlaga).

Slaganje:
- Kora
- Polovina fila
- Polovina zamrznutih kupina, blago ih pritisnemo u fil
- Polovina šlaga
- Kora
- Druga polovina fila
- Ostatak kupina
- Druga polovina šlaga
- Kora

Naši proizvodi

Torta sa kupinama

Koraci pripreme

Priprema kore:
4 belanca izmiksati penasto sa postepenim dodavanjem šećera, a zatim dodati i jedno žumance. Varjačom umešati 2 kašike brašna i 50 g rendane čokolade.

Smesu sipati u okrugli pleh, ja sam koristila okrugli pleh od 28 cm.

Peći na 200°C oko 15 minuta. Na isti način pripremiti i preostale dve kore.

Fil:
Odvojimo 300 ml mleka i stavimo da se kuva sa šećerom, u preostalih 100 ml umutimo žicom žumanca i brašno.

Kada mleko prokuva-dodajemo smesu sa žumancima i kuvamo fil, sklonimo sa rignle kada dobije na gustini. Ostavljamo da se ohladi.

Malsac mutimo penasto. U maslac dodajemo i dobro izmikasamo. Dodajemo mleveni keksi i opet miksamo.

Iseckamo mlečnu čokoladu sa jagodama na kockice i dodajemo u fil, mešamo varjačom.

Šlag:
Šlag mutimo sa mlekom, pa dodajemo slatku pavlaku i opet miksamo (ako je ređa smesa, dodati još šlaga).

Slaganje:
- Kora
- Polovina fila
- Polovina zamrznutih kupina, blago ih pritisnemo u fil
- Polovina šlaga
- Kora
- Druga polovina fila
- Ostatak kupina
- Druga polovina šlaga
- Kora

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept