0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
3 tegle
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
3 tegle
500 g belog pasulja
500 g paradajza usitnjenog u blenderu
500 g crvene paprike
2 crna luka
1 glavica belog luka
100 ml ulja
100 ml sirćeta
1/2 kesice C Konzervansa
1,5 kašika soli
1 kašika šećera
1 kašičica mlevene slatke paprike
1/2 kašičice ljute tucane paprike
biber u zrnu
lovorov list
Staviti pasulj da se kuva, pa kad provri procediti ga i sipati novu vodu, te kuvati dok ne omekša.
Skuvan pasulj procediti i oprati.
U pasulj dodati sve sastojke osim ulja, te kuvati još oko 40 min na srednjoj vatri.
Sipati smesu u tople tegle do vrha, a od gore dodati po kašiku ulja i zaklopiti.
Zimnicu možete konzumirati već sutradan.
Staviti pasulj da se kuva, pa kad provri procediti ga i sipati novu vodu, te kuvati dok ne omekša.
Skuvan pasulj procediti i oprati.
U pasulj dodati sve sastojke osim ulja, te kuvati još oko 40 min na srednjoj vatri.
Sipati smesu u tople tegle do vrha, a od gore dodati po kašiku ulja i zaklopiti.
Zimnicu možete konzumirati već sutradan.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.