0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
2 kg paradaja
2,5 kg paprike raznih boja
500 g šargarepe
4 čena belog luka
2 kašike soli
2 kašike šećera
200 ml sirćeta
200 ml ulja
5 g bibera u zrnu
1/2 kesice C konzervansa
Svo povrće dobro oprati i očistiti. Paradajz oljuštiti, samleti na mašini za meso, šargarepu iseći na deblje kolutiće, beli luk sitno iseckati.
Sve sipatu u šerpu, dodati šećer, biber, so i ulje i krčkati 30 minuta na umerenoj temperaturi.
Dodati papriku iseckanu i kuvati još 30 minuta.
Dodati konzervans i sipati u sterilisane vruće tegle, zatvoriti i zatrgati.
Svo povrće dobro oprati i očistiti. Paradajz oljuštiti, samleti na mašini za meso, šargarepu iseći na deblje kolutiće, beli luk sitno iseckati.
Sve sipatu u šerpu, dodati šećer, biber, so i ulje i krčkati 30 minuta na umerenoj temperaturi.
Dodati papriku iseckanu i kuvati još 30 minuta.
Dodati konzervans i sipati u sterilisane vruće tegle, zatvoriti i zatrgati.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.