burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Kupusnik

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

500 g gotove kore za pitu

Nadev:

1 glavica kiselog kupusa

2 praziluka

oko 100 ml mešavine ulja i kisele vode

1 kafena kašičica C sode bikarbone

Začin:

po ukusu malo soli

po ukusu malo bibera

Kupusnik

Koraci pripreme

Sitno iseckani praziluk propržite na malo ulja, pa dodajte oceđeni i iseckani kiseli kupus, promešajte i dinstajte na tihoj vatri.

Po potrebi vrlo malo dosolite, pošto je kupus dovoljno slan i pobiberite po ukusu.

Promešajte i sklonite sa ringle. Dodajte u ovaj nadev kašičicu C sode bikarbone.

U tepsiji raširite jednu koru i poprskajte je mešavinom ulja i kisele vode. Preklopite drugom korom i po sredini rasporedite kupus.

Tako uradite i sa preostalim korama, dok ne potrošite sve kore i nadev.

Poprskajte pitu preostalom mešavinom ulja, vode i kupusa i ispecite u rerni zagrejanoj na 200 C dok ne porumeni odozgo.

Služiti topao kupusnik sa jogurtom.

Naši proizvodi

Kupusnik

Koraci pripreme

Sitno iseckani praziluk propržite na malo ulja, pa dodajte oceđeni i iseckani kiseli kupus, promešajte i dinstajte na tihoj vatri.

Po potrebi vrlo malo dosolite, pošto je kupus dovoljno slan i pobiberite po ukusu.

Promešajte i sklonite sa ringle. Dodajte u ovaj nadev kašičicu C sode bikarbone.

U tepsiji raširite jednu koru i poprskajte je mešavinom ulja i kisele vode. Preklopite drugom korom i po sredini rasporedite kupus.

Tako uradite i sa preostalim korama, dok ne potrošite sve kore i nadev.

Poprskajte pitu preostalom mešavinom ulja, vode i kupusa i ispecite u rerni zagrejanoj na 200 C dok ne porumeni odozgo.

Služiti topao kupusnik sa jogurtom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept