0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
10 osoba
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10 osoba
150 ml vode
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica šećera
300 ml mlakog mleka
1 jaje
100 ml ulja
1 kašika soli
600-700 g brašna
200 g maslaca
1 jaje
200 g krem sira
po potrebi susam
U toploj vodi sipati kvasac, dodati šećer. Izmešati. Dodati umućeno jaje, mlako mleko i ulje.
Postepeno dodavati brašno, posoliti. Umesiti mekano testo koje se ne lepi. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
Naraslo testo premesiti i podeliti na dva dela. Oblikovati jufke. Prekriti krpom i ostaviti da odstoje 15 minuta.
Umutiti mikserom jaje i maslac. Po ukusu mozete posoliti. Od smese odvojiti punu kašiku da bi se premazali pre pečenja.
Uzeti jednu jufku i rastanjiti. Premazati polovinom smese od maslaca i jaja. Preko premazati krem sir (100 g).
Urolati testo. Rolat iseći na trouglove. Staviti na pleh obložen pek papirom.
Na svaki trougao premazati komad maslaca i posuti susamom. Postupak ponoviti sa drugom jufkom.
Ostaviti da odstoje 15 minuta zatim ih peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20 minita.
Pečene kupus trouglove prekriti krpom da se prohlade. Poslužiti uz jogurt ili kiselo mleko!
U toploj vodi sipati kvasac, dodati šećer. Izmešati. Dodati umućeno jaje, mlako mleko i ulje.
Postepeno dodavati brašno, posoliti. Umesiti mekano testo koje se ne lepi. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
Naraslo testo premesiti i podeliti na dva dela. Oblikovati jufke. Prekriti krpom i ostaviti da odstoje 15 minuta.
Umutiti mikserom jaje i maslac. Po ukusu mozete posoliti. Od smese odvojiti punu kašiku da bi se premazali pre pečenja.
Uzeti jednu jufku i rastanjiti. Premazati polovinom smese od maslaca i jaja. Preko premazati krem sir (100 g).
Urolati testo. Rolat iseći na trouglove. Staviti na pleh obložen pek papirom.
Na svaki trougao premazati komad maslaca i posuti susamom. Postupak ponoviti sa drugom jufkom.
Ostaviti da odstoje 15 minuta zatim ih peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20 minita.
Pečene kupus trouglove prekriti krpom da se prohlade. Poslužiti uz jogurt ili kiselo mleko!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.