burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10 osoba

Kupus trouglovi sa krem sirom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10 osoba

Sastojci

150 ml vode

1 kesica C suvog kvasca

1 kašičica šećera

300 ml mlakog mleka

1 jaje

100 ml ulja

1 kašika soli

600-700 g brašna

Za premaz i filovanje testa:

200 g maslaca

1 jaje

200 g krem sira

po potrebi susam

Kupus trouglovi sa krem sirom

Koraci pripreme

U toploj vodi sipati kvasac, dodati šećer. Izmešati. Dodati umućeno jaje, mlako mleko i ulje.

Postepeno dodavati brašno, posoliti. Umesiti mekano testo koje se ne lepi. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.

Naraslo testo premesiti i podeliti na dva dela. Oblikovati jufke. Prekriti krpom i ostaviti da odstoje 15 minuta.

Umutiti mikserom jaje i maslac. Po ukusu mozete posoliti. Od smese odvojiti punu kašiku da bi se premazali pre pečenja.

Uzeti jednu jufku i rastanjiti. Premazati polovinom smese od maslaca i jaja. Preko premazati krem sir (100 g).

Urolati testo. Rolat iseći na trouglove. Staviti na pleh obložen pek papirom.

Na svaki trougao premazati komad maslaca i posuti susamom. Postupak ponoviti sa drugom jufkom.

Ostaviti da odstoje 15 minuta zatim ih peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20 minita.

Pečene kupus trouglove prekriti krpom da se prohlade. Poslužiti uz jogurt ili kiselo mleko!

Naši proizvodi

Kupus trouglovi sa krem sirom

Koraci pripreme

U toploj vodi sipati kvasac, dodati šećer. Izmešati. Dodati umućeno jaje, mlako mleko i ulje.

Postepeno dodavati brašno, posoliti. Umesiti mekano testo koje se ne lepi. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.

Naraslo testo premesiti i podeliti na dva dela. Oblikovati jufke. Prekriti krpom i ostaviti da odstoje 15 minuta.

Umutiti mikserom jaje i maslac. Po ukusu mozete posoliti. Od smese odvojiti punu kašiku da bi se premazali pre pečenja.

Uzeti jednu jufku i rastanjiti. Premazati polovinom smese od maslaca i jaja. Preko premazati krem sir (100 g).

Urolati testo. Rolat iseći na trouglove. Staviti na pleh obložen pek papirom.

Na svaki trougao premazati komad maslaca i posuti susamom. Postupak ponoviti sa drugom jufkom.

Ostaviti da odstoje 15 minuta zatim ih peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20 minita.

Pečene kupus trouglove prekriti krpom da se prohlade. Poslužiti uz jogurt ili kiselo mleko!

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept