0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1/2 l mleka
200 ml mlake vode
1 C suvi kvasac
100 ml ulja
3 kašičice soli
3 kašike šećera
125 g margarina
1 jaje
susam za posipanje
brašno po potrebi
Vodu, kvasac i šećer pomešati pa sačekati da nadođe.
Dodati mleko, ulje, brašno i so i zamesiti pa sačekati da testo odmori 15 min.
Podeliti na 3 dela, razvući na što tanje kore, premazati otopljenim margarinom i žumancetom.
Uviti koru u rolat, iseći u cik cak trougliće, premazati belancetom i kad nadođe posuti susamom.
Peći u već zagrejanoj rerni da bi lepo narasle.
Vodu, kvasac i šećer pomešati pa sačekati da nadođe.
Dodati mleko, ulje, brašno i so i zamesiti pa sačekati da testo odmori 15 min.
Podeliti na 3 dela, razvući na što tanje kore, premazati otopljenim margarinom i žumancetom.
Uviti koru u rolat, iseći u cik cak trougliće, premazati belancetom i kad nadođe posuti susamom.
Peći u već zagrejanoj rerni da bi lepo narasle.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.