burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Kupus kifle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

1/2 l mleka

200 ml mlake vode

1 C suvi kvasac

100 ml ulja

3 kašičice soli

3 kašike šećera

125 g margarina

1 jaje

susam za posipanje

brašno po potrebi

Kupus kifle

Koraci pripreme

Vodu, kvasac i šećer pomešati pa sačekati da nadođe.

Dodati mleko, ulje, brašno i so i zamesiti pa sačekati da testo odmori 15 min.

Podeliti na 3 dela, razvući na što tanje kore, premazati otopljenim margarinom i žumancetom.

Uviti koru u rolat, iseći u cik cak trougliće, premazati belancetom i kad nadođe posuti susamom.

Peći u već zagrejanoj rerni da bi lepo narasle.

Naši proizvodi

Kupus kifle

Koraci pripreme

Vodu, kvasac i šećer pomešati pa sačekati da nadođe.

Dodati mleko, ulje, brašno i so i zamesiti pa sačekati da testo odmori 15 min.

Podeliti na 3 dela, razvući na što tanje kore, premazati otopljenim margarinom i žumancetom.

Uviti koru u rolat, iseći u cik cak trougliće, premazati belancetom i kad nadođe posuti susamom.

Peći u već zagrejanoj rerni da bi lepo narasle.

Autor

Milijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept