0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
oko 2 tepsije
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 2 tepsije
0,5 l mleka
1 C suvi kvasac
1 kg brašna
1 kašika soli
1 šolja ulja
1 margarin za kolače
2 kašike soli (po ukusu i slanije)
3 žumanceta
susam
Staviti mleko da se ugreje, pa u njega dodati kvasac i 3 kašičice šećera.
Kada krene kvasac da nadolazi, u njega dodati brašno (postepeno), so i ulje, zamesiti i ostaviti da nadođe testo.
Kada testo nadođe podeliti na 3 jednaka dela.
Razvući jedan deo, premazati filom, urolati, premazati opet rolnu i posuti susamom i tako urolano seći ukoso, na trougliće.
Tako uraditi sa ostala dva dela.
Spremno je za rernu, peći na 180°C pola sata.
Staviti mleko da se ugreje, pa u njega dodati kvasac i 3 kašičice šećera.
Kada krene kvasac da nadolazi, u njega dodati brašno (postepeno), so i ulje, zamesiti i ostaviti da nadođe testo.
Kada testo nadođe podeliti na 3 jednaka dela.
Razvući jedan deo, premazati filom, urolati, premazati opet rolnu i posuti susamom i tako urolano seći ukoso, na trougliće.
Tako uraditi sa ostala dva dela.
Spremno je za rernu, peći na 180°C pola sata.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.