burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 2 tepsije

Kupus kifle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 2 tepsije

Sastojci

Za testo:

0,5 l mleka

1 C suvi kvasac

1 kg brašna

1 kašika soli

1 šolja ulja

Za fil:

1 margarin za kolače

2 kašike soli (po ukusu i slanije)

3 žumanceta

susam

Kupus kifle

Koraci pripreme

Staviti mleko da se ugreje, pa u njega dodati kvasac i 3 kašičice šećera.

Kada krene kvasac da nadolazi, u njega dodati brašno (postepeno), so i ulje, zamesiti i ostaviti da nadođe testo.

Kada testo nadođe podeliti na 3 jednaka dela.

Razvući jedan deo, premazati filom, urolati, premazati opet rolnu i posuti susamom i tako urolano seći ukoso, na trougliće.

Tako uraditi sa ostala dva dela.

Spremno je za rernu, peći na 180°C pola sata.

Naši proizvodi

Kupus kifle

Koraci pripreme

Staviti mleko da se ugreje, pa u njega dodati kvasac i 3 kašičice šećera.

Kada krene kvasac da nadolazi, u njega dodati brašno (postepeno), so i ulje, zamesiti i ostaviti da nadođe testo.

Kada testo nadođe podeliti na 3 jednaka dela.

Razvući jedan deo, premazati filom, urolati, premazati opet rolnu i posuti susamom i tako urolano seći ukoso, na trougliće.

Tako uraditi sa ostala dva dela.

Spremno je za rernu, peći na 180°C pola sata.

Autor

Bojana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept