burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Kupus kifle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

1 C suvi kvasac

2 kašičice šećera

brašno po potrebi

2 dl ulja

2 jaja

susam

1/2 l mleka

2 kašike soli

1/2 margarina

Kupus kifle

Koraci pripreme

U mlako mleko staviti šećer i kvasac. Kada kvasac nadodje staviti ulje,so i brašno zameniti da bude mekano testo podeliti na 8 jufki i ostaviti da odstoji.

U međuvremenu odvojiti žumanca od belanaca u žumance dodati margarin i izraditi ga.

Kada je testo odstojalo pola sata rastinjiti oklagijom što tanje jufku i premazati je žumancima i margarinom.

Staviti kao štrudlu i seći na komade i redjati u tepsiju.

Belanaca ulupati u čvrst sneg i na svaku kiflicu staviti od gore posuti susamom ili makom peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Naši proizvodi

Kupus kifle

Koraci pripreme

U mlako mleko staviti šećer i kvasac. Kada kvasac nadodje staviti ulje,so i brašno zameniti da bude mekano testo podeliti na 8 jufki i ostaviti da odstoji.

U međuvremenu odvojiti žumanca od belanaca u žumance dodati margarin i izraditi ga.

Kada je testo odstojalo pola sata rastinjiti oklagijom što tanje jufku i premazati je žumancima i margarinom.

Staviti kao štrudlu i seći na komade i redjati u tepsiju.

Belanaca ulupati u čvrst sneg i na svaku kiflicu staviti od gore posuti susamom ili makom peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Autor

Kaća

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept