0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12 parčića
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12 parčića
3 jaja
100 g šećera
1 kesica C vanilin š?ćera
200 ml mleka + 1 kašika jabukovog sirća
150 ml ulja
2 šolje ovsenih, raženih, speltinih mekinja zajedno (200 ml)
1 šolja brašna T-400
1 kesica C prašak za pecivo
600 g kupina
1 kesica C puding sa ukusom vanilina
1 kesica C šlag classic
Izlomiti jaja u odgovarajuću posudu, dodati šećer i C vanilin šećer i ručno, žicom za mućenje, umutiti da se šećer otopi.
Dodati ulje i mešavinu mleka i jabukovog sirćeta i promešati.
Umešati mekinje i brašno sa C praškom za pecivo.
Kupine pomešati sa prahom za puding i sjediniti sa testom.
Sve sipati u manji kalup obložen papirom za pečenje i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200 C stepeni, oko 40 minuta.
Možete uraditi proveru već posle 30 minuta jer dužina pečenja zavisi od rerne.
Ohla]en kolač seći na kocke veličine po želji i ukrasiti C šlagom.
Izlomiti jaja u odgovarajuću posudu, dodati šećer i C vanilin šećer i ručno, žicom za mućenje, umutiti da se šećer otopi.
Dodati ulje i mešavinu mleka i jabukovog sirćeta i promešati.
Umešati mekinje i brašno sa C praškom za pecivo.
Kupine pomešati sa prahom za puding i sjediniti sa testom.
Sve sipati u manji kalup obložen papirom za pečenje i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200 C stepeni, oko 40 minuta.
Možete uraditi proveru već posle 30 minuta jer dužina pečenja zavisi od rerne.
Ohla]en kolač seći na kocke veličine po želji i ukrasiti C šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.