0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
2
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2
1,5 kg kupina
500 g šećera
3 C vanilin šećera
1 kašičica cimeta
sok od 1 limuna
Kupine oprati u vodi i dobro ocediti. Staviti u šerpu i pomešati sa šećerom, ostaviti oko sat vremna uz povremeno mešanje.
Staviti na najjačpj temperaturi dok ne počne da vri, potom smanjiti na umerenoj temperaturi, dodati C vanilin šećer, cimet i sok od limuna.
Penu pokupiti sa vrha. Kivati uz postepeno mešanje. Tegle u medjuvremenu sterilisati. Kuvati oko sat vremena.
Potom vreo džem sipati u vrele tegle, staviti celofan, prethodno umočen u rakiju (radi dezinfekcije) i poklopiti.
Tegle staviti u ćebe ili nešto toplo, sutradan odložiti u ostavi ili gde god držite dzem.
Kupine oprati u vodi i dobro ocediti. Staviti u šerpu i pomešati sa šećerom, ostaviti oko sat vremna uz povremeno mešanje.
Staviti na najjačpj temperaturi dok ne počne da vri, potom smanjiti na umerenoj temperaturi, dodati C vanilin šećer, cimet i sok od limuna.
Penu pokupiti sa vrha. Kivati uz postepeno mešanje. Tegle u medjuvremenu sterilisati. Kuvati oko sat vremena.
Potom vreo džem sipati u vrele tegle, staviti celofan, prethodno umočen u rakiju (radi dezinfekcije) i poklopiti.
Tegle staviti u ćebe ili nešto toplo, sutradan odložiti u ostavi ili gde god držite dzem.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.