burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Domaći burek sa kupovnim korama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

1 pakovanje gotovih tankih kora

250 g mekanijeg sira

100 g pavlake

100 ml vode

120-130 ml ulja

1 kašičica C praška za pecivo

1 kašičica brašna

1 kašičica soli

Domaći burek sa kupovnim korama

Koraci pripreme

Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni, taman ćete za to vreme spremiti burek. Okruglu tepsiju premazati uljem od one količine koja je navedena u sastojcima.

Pomešati u jednoj posudi vodu, ulje, so, brašno i C prašak za pecivo. U drugoj pomešati sir i pavlaku da se napravi kompaktna smesa.

Staviti dve kore unakrsno na dno tepsije tako da krajevi vire. Premazati tečnošću.

Zatim zgužvati koru kao lepezu i postaviti na preko one dve, redom ređati tako 4, jednu do druge zgužvane. Premazati tečnošću, pa polovinom smese sira i pavlake.

Odozgo opet poređati 4 zgužvane kore, poprskati i opet premazati ostatkom sira. Opet 4 zgužvane kore preko, poprskati i ako ostane neka kora (obično jedna ostane), prekriti blago zgužvano preko onih već postavljenih kora.

Na kraju i krajeve od onih prvih kora saviti unutra i lepo ušuškati ivice bureka. Ništa nije potrebno da se pritiska, bitno je da kore lepo "legnu" jedna na drugu.

Premazati i preliti ostatkom tečnosti. Peći na donjoj rešetki dok ne porumeni. Vreme zavisi od rerne koju imate, najbolje da pratite dok gore ne budu zapečene kore.

Kada bude pečen burek, prevrnuti tepsiju na veći pleh obložen pek papirom, sačekati da se malo ohladi, seći i uživati.

Naši proizvodi

Domaći burek sa kupovnim korama

Koraci pripreme

Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni, taman ćete za to vreme spremiti burek. Okruglu tepsiju premazati uljem od one količine koja je navedena u sastojcima.

Pomešati u jednoj posudi vodu, ulje, so, brašno i C prašak za pecivo. U drugoj pomešati sir i pavlaku da se napravi kompaktna smesa.

Staviti dve kore unakrsno na dno tepsije tako da krajevi vire. Premazati tečnošću.

Zatim zgužvati koru kao lepezu i postaviti na preko one dve, redom ređati tako 4, jednu do druge zgužvane. Premazati tečnošću, pa polovinom smese sira i pavlake.

Odozgo opet poređati 4 zgužvane kore, poprskati i opet premazati ostatkom sira. Opet 4 zgužvane kore preko, poprskati i ako ostane neka kora (obično jedna ostane), prekriti blago zgužvano preko onih već postavljenih kora.

Na kraju i krajeve od onih prvih kora saviti unutra i lepo ušuškati ivice bureka. Ništa nije potrebno da se pritiska, bitno je da kore lepo "legnu" jedna na drugu.

Premazati i preliti ostatkom tečnosti. Peći na donjoj rešetki dok ne porumeni. Vreme zavisi od rerne koju imate, najbolje da pratite dok gore ne budu zapečene kore.

Kada bude pečen burek, prevrnuti tepsiju na veći pleh obložen pek papirom, sačekati da se malo ohladi, seći i uživati.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept