0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
1 pakovanje gotovih tankih kora
250 g mekanijeg sira
100 g pavlake
100 ml vode
120-130 ml ulja
1 kašičica C praška za pecivo
1 kašičica brašna
1 kašičica soli
Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni, taman ćete za to vreme spremiti burek. Okruglu tepsiju premazati uljem od one količine koja je navedena u sastojcima.
Pomešati u jednoj posudi vodu, ulje, so, brašno i C prašak za pecivo. U drugoj pomešati sir i pavlaku da se napravi kompaktna smesa.
Staviti dve kore unakrsno na dno tepsije tako da krajevi vire. Premazati tečnošću.
Zatim zgužvati koru kao lepezu i postaviti na preko one dve, redom ređati tako 4, jednu do druge zgužvane. Premazati tečnošću, pa polovinom smese sira i pavlake.
Odozgo opet poređati 4 zgužvane kore, poprskati i opet premazati ostatkom sira. Opet 4 zgužvane kore preko, poprskati i ako ostane neka kora (obično jedna ostane), prekriti blago zgužvano preko onih već postavljenih kora.
Na kraju i krajeve od onih prvih kora saviti unutra i lepo ušuškati ivice bureka. Ništa nije potrebno da se pritiska, bitno je da kore lepo "legnu" jedna na drugu.
Premazati i preliti ostatkom tečnosti. Peći na donjoj rešetki dok ne porumeni. Vreme zavisi od rerne koju imate, najbolje da pratite dok gore ne budu zapečene kore.
Kada bude pečen burek, prevrnuti tepsiju na veći pleh obložen pek papirom, sačekati da se malo ohladi, seći i uživati.
Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni, taman ćete za to vreme spremiti burek. Okruglu tepsiju premazati uljem od one količine koja je navedena u sastojcima.
Pomešati u jednoj posudi vodu, ulje, so, brašno i C prašak za pecivo. U drugoj pomešati sir i pavlaku da se napravi kompaktna smesa.
Staviti dve kore unakrsno na dno tepsije tako da krajevi vire. Premazati tečnošću.
Zatim zgužvati koru kao lepezu i postaviti na preko one dve, redom ređati tako 4, jednu do druge zgužvane. Premazati tečnošću, pa polovinom smese sira i pavlake.
Odozgo opet poređati 4 zgužvane kore, poprskati i opet premazati ostatkom sira. Opet 4 zgužvane kore preko, poprskati i ako ostane neka kora (obično jedna ostane), prekriti blago zgužvano preko onih već postavljenih kora.
Na kraju i krajeve od onih prvih kora saviti unutra i lepo ušuškati ivice bureka. Ništa nije potrebno da se pritiska, bitno je da kore lepo "legnu" jedna na drugu.
Premazati i preliti ostatkom tečnosti. Peći na donjoj rešetki dok ne porumeni. Vreme zavisi od rerne koju imate, najbolje da pratite dok gore ne budu zapečene kore.
Kada bude pečen burek, prevrnuti tepsiju na veći pleh obložen pek papirom, sačekati da se malo ohladi, seći i uživati.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.