burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija4

Ptičje mleko

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
4

Sastojci

Za desert

5 komad Jaja

10 kašika Šecer

1 kesica C Vanilin šećer

1000 ml Mleko

1 kašika C Čvrstin

Za dekoraciju

30 g Čokolada za kuvanje

Ptičje mleko

Stari recept od samo par satojaka a velicanstven desert za letnje osvezenje.

Koraci pripreme

Korak 1

Odvojiti zumanjke i belanjke. belanca ulupati uz postepeno dodavanje secera.
Mleko zagrejati dodati vanil secer. kasikom vaditi belanca i kuvati u mleku kratko obe strane. Izvaditi skuvana belanca.

Korak 2

Žumanjke pomesati sa secerom. Dodati gustin i malo mleka. Smesu ukuvati u zagrejano mleko dok dok se malo ne zgusne.

Korak 3

Sipati krem u cinije i na svaku staviti po skuvan belanjak. Ukrasiti rendanom cokoladom.

Naši proizvodi

Ptičje mleko

Stari recept od samo par satojaka a velicanstven desert za letnje osvezenje.

Koraci pripreme

Korak 1

Odvojiti zumanjke i belanjke. belanca ulupati uz postepeno dodavanje secera.
Mleko zagrejati dodati vanil secer. kasikom vaditi belanca i kuvati u mleku kratko obe strane. Izvaditi skuvana belanca.

Korak 2

Žumanjke pomesati sa secerom. Dodati gustin i malo mleka. Smesu ukuvati u zagrejano mleko dok dok se malo ne zgusne.

Korak 3

Sipati krem u cinije i na svaku staviti po skuvan belanjak. Ukrasiti rendanom cokoladom.

Autor

Eva Zelenka
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Kisela i slatka zimnica"

Pošalji recept