burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20 čaša

Posna sultanova sarma u čaši

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20 čaša

Sastojci

100 g C kokosa

1 l sojinog mleka

120 g šećera

60 g oštrog brašna

60 g C pudinga

2 kašike C kakaoa

100 g čokolade za kuvanje

100 g margarina

C posni šlag

čokoladne mrvice

20 plastičnih čaša za ketering

Posna sultanova sarma u čaši

Koraci pripreme

U 200 ml mleka razmutiti šećer, C kakao, brašno i C puding i dobro sjediniti da nema grudvica.

Ostatak mleka staviti da se zagreje do proviranja. Za to vreme, napuniti čaše kokosom kao prvi sloj.

Kada provri mleko, dodati prethodno pripremljenu smesu sa pudingom i kuvati nekoliko minuta, dok se ne zgusne uz stalno mešanje.

Odmah u vrelu smesu dodati čokoladu i margarin i dobro izmešati dok se sve lepo ne sjedini.

Nakon toga, izliti toplu smesu u čaše pomoću kašičice kao drugi sloj u čaše preko kokosa.

Ostaviti par minuta da se masa ohladi, a za to vreme umutiti C šlag.

Kada se drugi sloj malo ohladio, kao treći staviti šlag. Kako bi izgledalo bolje, šlag plasirati preko pomoću šprica ili kese za šlag.

Preko posuti čokoladne mrvica i kokos radi dekoracije.

Naši proizvodi

Posna sultanova sarma u čaši

Koraci pripreme

U 200 ml mleka razmutiti šećer, C kakao, brašno i C puding i dobro sjediniti da nema grudvica.

Ostatak mleka staviti da se zagreje do proviranja. Za to vreme, napuniti čaše kokosom kao prvi sloj.

Kada provri mleko, dodati prethodno pripremljenu smesu sa pudingom i kuvati nekoliko minuta, dok se ne zgusne uz stalno mešanje.

Odmah u vrelu smesu dodati čokoladu i margarin i dobro izmešati dok se sve lepo ne sjedini.

Nakon toga, izliti toplu smesu u čaše pomoću kašičice kao drugi sloj u čaše preko kokosa.

Ostaviti par minuta da se masa ohladi, a za to vreme umutiti C šlag.

Kada se drugi sloj malo ohladio, kao treći staviti šlag. Kako bi izgledalo bolje, šlag plasirati preko pomoću šprica ili kese za šlag.

Preko posuti čokoladne mrvica i kokos radi dekoracije.

Autor

Marijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept