burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija8

Poslastica od griza sa kokosom i malinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
8

Sastojci

Podloga

4 kašika prezli

2 kašika šećera

Smesa od griza

300 g C Pšenični griz

100 g šećera

1000 ml vode

1 kesica C Vanilin šećer

100 g C Kokosovo brašno

Voće

200 g malina

2 kašika šećera

Poslastica od griza sa kokosom i malinama

Vrlo ukusna posna poslastica, bez ulja, odlična za post na vodi.

Koraci pripreme

Priprema prezli

Na suvom tiganju propržite prezle izmešane sa šećerom. Temperatura treba da bude umerena, smesu morate brzo da mešate dok se šećer topi i karamelizuje prezle i čim sklonite s ringle sipajte odmah, po malo smese u posudice ili čaše.

Priprema voća

Maline izgnječite i pomešajte sa šećerom i stavite u šerpicu na ringlu da se, uz povremeno mešanje, kuvaju desetak minuta.

Priprema griza

Vodu sa šećerom stavite da provri pa kad provri postepeno dodajte, uz stalno mešanje, griza. Budite spori i pažljivi pri dodavanju griza da vam se smesa ne zgrudva. Kada je griz skuvan sklonite s ringle, umešajte vanilin šećer i kokos. Polovinu griza rasporedite preko prezli.

Dodavanje voća

U ostatak griza umešajte skuvane maline i dobro izmešajte, pa rasporedite preko prvog sloja griza. Ostavite par sati na hlađenje u frižider.

Naši proizvodi

Poslastica od griza sa kokosom i malinama

Vrlo ukusna posna poslastica, bez ulja, odlična za post na vodi.

Koraci pripreme

Priprema prezli

Na suvom tiganju propržite prezle izmešane sa šećerom. Temperatura treba da bude umerena, smesu morate brzo da mešate dok se šećer topi i karamelizuje prezle i čim sklonite s ringle sipajte odmah, po malo smese u posudice ili čaše.

Priprema voća

Maline izgnječite i pomešajte sa šećerom i stavite u šerpicu na ringlu da se, uz povremeno mešanje, kuvaju desetak minuta.

Priprema griza

Vodu sa šećerom stavite da provri pa kad provri postepeno dodajte, uz stalno mešanje, griza. Budite spori i pažljivi pri dodavanju griza da vam se smesa ne zgrudva. Kada je griz skuvan sklonite s ringle, umešajte vanilin šećer i kokos. Polovinu griza rasporedite preko prezli.

Dodavanje voća

U ostatak griza umešajte skuvane maline i dobro izmešajte, pa rasporedite preko prvog sloja griza. Ostavite par sati na hlađenje u frižider.

Autor

Sladjana1967kg
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Čokoladne torte i kolači"

Pošalji recept