0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Srednje
8
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
8
4 kašika prezli
2 kašika šećera
100 g šećera
1000 ml vode
200 g malina
2 kašika šećera
Vrlo ukusna posna poslastica, bez ulja, odlična za post na vodi.
Na suvom tiganju propržite prezle izmešane sa šećerom. Temperatura treba da bude umerena, smesu morate brzo da mešate dok se šećer topi i karamelizuje prezle i čim sklonite s ringle sipajte odmah, po malo smese u posudice ili čaše.
Maline izgnječite i pomešajte sa šećerom i stavite u šerpicu na ringlu da se, uz povremeno mešanje, kuvaju desetak minuta.
Vodu sa šećerom stavite da provri pa kad provri postepeno dodajte, uz stalno mešanje, griza. Budite spori i pažljivi pri dodavanju griza da vam se smesa ne zgrudva. Kada je griz skuvan sklonite s ringle, umešajte vanilin šećer i kokos. Polovinu griza rasporedite preko prezli.
U ostatak griza umešajte skuvane maline i dobro izmešajte, pa rasporedite preko prvog sloja griza. Ostavite par sati na hlađenje u frižider.
Vrlo ukusna posna poslastica, bez ulja, odlična za post na vodi.
Na suvom tiganju propržite prezle izmešane sa šećerom. Temperatura treba da bude umerena, smesu morate brzo da mešate dok se šećer topi i karamelizuje prezle i čim sklonite s ringle sipajte odmah, po malo smese u posudice ili čaše.
Maline izgnječite i pomešajte sa šećerom i stavite u šerpicu na ringlu da se, uz povremeno mešanje, kuvaju desetak minuta.
Vodu sa šećerom stavite da provri pa kad provri postepeno dodajte, uz stalno mešanje, griza. Budite spori i pažljivi pri dodavanju griza da vam se smesa ne zgrudva. Kada je griz skuvan sklonite s ringle, umešajte vanilin šećer i kokos. Polovinu griza rasporedite preko prezli.
U ostatak griza umešajte skuvane maline i dobro izmešajte, pa rasporedite preko prvog sloja griza. Ostavite par sati na hlađenje u frižider.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.