burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija3

Krempita u čaši

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
3

Sastojci

Za podlogu:

80 g mlevenog keksa

po ukusu Dr.Oetker aroma ruma

par kapi soka od sveže ceđenog limuna

30 g maslaca

Za fil:

2 jajeta

80 g šećera

2 kesice C vanilin šećera

180 ml mleko

2 kašike C čvrstina

Za beli deo:

150 ml slatke pavlake

Za dekoraciju:

po potrebi mleveni keks

3 komada piškota

Krempita u čaši

Koraci pripreme

Za podlogu:

U dublju posudu usuti mleveni keks, dodati Dr. Oetker aromu ruma, limunov sok, otopljen maslac i izmešati. Pripremljenu smesu rasporediti u 3 čaše.

Za fil:
Odvojiti belanca od žumanaca. U žumanca dodati 50 g šećera i umutiti mikserom. Dodati 30 ml mleka, C čvrstin i izmiksati. U šerpu usuti 150 ml mleka, dodati C vanilin šećer, umešati smesu od žumanaca, staviti na vatru i kuvati 2 minuta.

Belanca i 30 g šećera umutiti mikserom, pa ih dodati u šerpu sa žumancima i brzo mešati 1-2 minuta (odizati šerpu tokom mešanja kako se fil ne bi zalepio). Skloniti sa vatre i naneti preko podloge od keksa. Ostaviti da se ohladi.

Za beli deo:
Slatku pavlaku umutiti mikserom u čvrst šlag i naneti preko žutog fila. Posuti mlevenim keksom i dobro rashladiti pre posluživanja. U svaku čašu staviti prepolovljene piškote i poslužiti.

Naši proizvodi

Krempita u čaši

Koraci pripreme

Za podlogu:

U dublju posudu usuti mleveni keks, dodati Dr. Oetker aromu ruma, limunov sok, otopljen maslac i izmešati. Pripremljenu smesu rasporediti u 3 čaše.

Za fil:
Odvojiti belanca od žumanaca. U žumanca dodati 50 g šećera i umutiti mikserom. Dodati 30 ml mleka, C čvrstin i izmiksati. U šerpu usuti 150 ml mleka, dodati C vanilin šećer, umešati smesu od žumanaca, staviti na vatru i kuvati 2 minuta.

Belanca i 30 g šećera umutiti mikserom, pa ih dodati u šerpu sa žumancima i brzo mešati 1-2 minuta (odizati šerpu tokom mešanja kako se fil ne bi zalepio). Skloniti sa vatre i naneti preko podloge od keksa. Ostaviti da se ohladi.

Za beli deo:
Slatku pavlaku umutiti mikserom u čvrst šlag i naneti preko žutog fila. Posuti mlevenim keksom i dobro rashladiti pre posluživanja. U svaku čašu staviti prepolovljene piškote i poslužiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept