burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija4

Jagoda trifel

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
4

Sastojci

Za krem

400 ml Mleko

1 komad C Puding sa ukusom vanilina

1 komad C Vanilin šećer

2 kašika Kisela pavlaka

Vocni sos

250 g Jagoda

50 ml Voda

1 kašika Secer

1 kašičica C Čvrstin

Potrebno je jos

10 komad Bebi piskote

80 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

160 ml Voda

3 komad Jagode

50 ml Voda

1 kašika Rum aroma

Jagoda trifel

Jednostavan desert koji ne moze da ne uspe. Slaganje je tajna ovog ukusnog i dekorativnog deserta.

Koraci pripreme

Krem

Puding pomesati sa malo mleka. Ostalu kolicinu mleka pristaviti sa secerom da se kuva. Kad je provrlo ukuvati puding. Jos u toplo umesati kiselu pavlaku.

Jagoda sos

Jagode iseci na kockice i preliti vodom. Kuvati sa secerom oko 10 minuta. Zatim dodati cvrstin i jos malo prokuvati da se zgusne. Moze ostati i tecniji.

Slag

Umutiti slag sa vodom.

Sastavljanje

Vodu pomesati sa aromom ruma. Umakati piskote i slagati na dno cinije. Na piskote izliti krem. Jagode iseckati i poslagati na rub cinije. Zatim preliti jagoda sosem. Ukrasiti slagom i seckanim jagodama.

Serviranje

Ohladiti desert i posluziti. Ako nemamo veliku ciniju moze se praviti u malim cinijama za sladoled.

Naši proizvodi

Jagoda trifel

Jednostavan desert koji ne moze da ne uspe. Slaganje je tajna ovog ukusnog i dekorativnog deserta.

Koraci pripreme

Krem

Puding pomesati sa malo mleka. Ostalu kolicinu mleka pristaviti sa secerom da se kuva. Kad je provrlo ukuvati puding. Jos u toplo umesati kiselu pavlaku.

Jagoda sos

Jagode iseci na kockice i preliti vodom. Kuvati sa secerom oko 10 minuta. Zatim dodati cvrstin i jos malo prokuvati da se zgusne. Moze ostati i tecniji.

Slag

Umutiti slag sa vodom.

Sastavljanje

Vodu pomesati sa aromom ruma. Umakati piskote i slagati na dno cinije. Na piskote izliti krem. Jagode iseckati i poslagati na rub cinije. Zatim preliti jagoda sosem. Ukrasiti slagom i seckanim jagodama.

Serviranje

Ohladiti desert i posluziti. Ako nemamo veliku ciniju moze se praviti u malim cinijama za sladoled.

Autor

Eva Zelenka
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept