burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija20

Domaće žele kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
20

Sastojci

Žele kocke od mandarine

200 g soka od mandarina (350 g voća)

100 ml vode

4 kašika meda

25 g C Želatin

Žele kocke od limuna

100 ml soka od limuna

120 ml vode

25 g C Želatin

120 g šećera

Žele kocke od višanja:

300 g višanja

100 ml vode

25 g C Želatin

120 g šećera

Dodatno

150 g šećera za valjanje

Domaće žele kocke

Pogledajte kako da pripremite žele kocke kod kuće.

Koraci pripreme

Priprema žele kocki:

Za žele kocke od mandarina je potrebno očistiti mandarine od kore, odstraniti koštice i samleti u blenderu uz dodatak vode. Mogu se i seći na polovine i iscediti kao limun ili pomorandža.

Sok procediti kroz cediljku, a pulpu odbaciti. U sok dodati želatin i med, promešati sačekati 15-ak minuta da krene da bubri, pa zagrejati na ringli tek toliko da se želatin rastopi, ne treba da provri.

Tečnost provući još jednom kroz cediljku i sipati u pravougaoni kalup dimenzija 12x18cm obložen providnom folijom. Kada se ohladi staviti u frižider da prenoći. Sutradan seći na kocke i tako čuvati do služenja, a pred samo posluživanje valjati u šećer pomešan sa limuntusom.

Najjednostavnija je priprema žele kocki od limuna. Iscediti limun, sok procediti kroz cediljku, a pulpu odbaciti. U sok dodati želatin, vodu i šećer, promešati sačekati 15-ak minuta da krene da bubri, pa zagrejati na ringli tek toliko da se želatin rastopi, ne treba da provri.

Tečnost još jednom procediti kroz cediljku i sipati u pravougaoni kalup obložen providnom folijom. Kada se ohladi staviti u frižider da prenoći. Sutradan seći na kocke i tako čuvati do služenja, a pred samo posluživanje valjati u šećer pomešan sa limuntusom.

Žele kocke od višanja su posebno ukusne i slatke. Potrebno je odmrznuti višnje, odstraniti koštice ukoliko ih ima i samleti u blenderu zajedno sa vodom.

Sok procediti kroz cediljku, a pulpu odbaciti. U sok dodati želatin i šećer, promešati sačekati 15-ak minuta da krene da bubri, pa zagrejati na ringli tek toliko da se želatin rastopi, ne treba da provri.

Tečnost provući još jednom kroz cediljku i sipati u pravougaoni kalup obložen providnom folijom. Kada se ohladi staviti u frižider da prenoći. Sutradan seći na kocke i tako čuvati do služenja, a pred samo posluživanje valjati u kristal šećer.

*Kocke se valjaju u šećer pred samo posluživanje zato što njihova vlaga vremenom raskvasi šećer. Kocke ostanu iste, ali se šećer pređe u tečno stanje.

Naši proizvodi

Domaće žele kocke

Pogledajte kako da pripremite žele kocke kod kuće.

Koraci pripreme

Priprema žele kocki:

Za žele kocke od mandarina je potrebno očistiti mandarine od kore, odstraniti koštice i samleti u blenderu uz dodatak vode. Mogu se i seći na polovine i iscediti kao limun ili pomorandža.

Sok procediti kroz cediljku, a pulpu odbaciti. U sok dodati želatin i med, promešati sačekati 15-ak minuta da krene da bubri, pa zagrejati na ringli tek toliko da se želatin rastopi, ne treba da provri.

Tečnost provući još jednom kroz cediljku i sipati u pravougaoni kalup dimenzija 12x18cm obložen providnom folijom. Kada se ohladi staviti u frižider da prenoći. Sutradan seći na kocke i tako čuvati do služenja, a pred samo posluživanje valjati u šećer pomešan sa limuntusom.

Najjednostavnija je priprema žele kocki od limuna. Iscediti limun, sok procediti kroz cediljku, a pulpu odbaciti. U sok dodati želatin, vodu i šećer, promešati sačekati 15-ak minuta da krene da bubri, pa zagrejati na ringli tek toliko da se želatin rastopi, ne treba da provri.

Tečnost još jednom procediti kroz cediljku i sipati u pravougaoni kalup obložen providnom folijom. Kada se ohladi staviti u frižider da prenoći. Sutradan seći na kocke i tako čuvati do služenja, a pred samo posluživanje valjati u šećer pomešan sa limuntusom.

Žele kocke od višanja su posebno ukusne i slatke. Potrebno je odmrznuti višnje, odstraniti koštice ukoliko ih ima i samleti u blenderu zajedno sa vodom.

Sok procediti kroz cediljku, a pulpu odbaciti. U sok dodati želatin i šećer, promešati sačekati 15-ak minuta da krene da bubri, pa zagrejati na ringli tek toliko da se želatin rastopi, ne treba da provri.

Tečnost provući još jednom kroz cediljku i sipati u pravougaoni kalup obložen providnom folijom. Kada se ohladi staviti u frižider da prenoći. Sutradan seći na kocke i tako čuvati do služenja, a pred samo posluživanje valjati u kristal šećer.

*Kocke se valjaju u šećer pred samo posluživanje zato što njihova vlaga vremenom raskvasi šećer. Kocke ostanu iste, ali se šećer pređe u tečno stanje.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept