burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija10

Cokoladni desert u casi

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
10

Sastojci

Za piskotu

250 g Brasno

2 kašika C Kakao prah

1 kašičica C Soda bikarbona

1 kesica C Prašak za pecivo

1 prstohvat So

100 ml Mleko

1 kesica C Vanilin šećer

85 g Margarin

3 komad Jaja

200 g Smedji secer

Preliv za piskotu

50 ml Voda

2 kašika Secer

2 kašičica Aroma ruma

Krem

300 ml Zasladjeno kondenzovano mleko

100 ml Mleko

2 kašika C Čvrstin

2 kašika C Kakao prah

2 kašika Margarin

50 g Cokolada za kuvanje

Ukrasavanje

45 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

100 ml Mleko

Cokoladni desert u casi

Pun dobrih ukusa. Mekan i neodoljivo cokoladan.

Koraci pripreme

Korak 1

Jaja umutiti sa secerom. Dodati margarin i mleko.
Posebno pomesati sve suve sastojke i dodati u prethodnu smesu.

Korak 2

Rernu zagrejati na 180 stepeni i peci piskotu oko 30 minuta. Gotovu koru ohladiti.

Korak 3

Vodu i secer skuvati uz dodatak arome ruma.

Korak 4

Za kremu pomesati cvrstin i kakao. Umesati u mleko da ne bude grudvica.
Kondenzovano mleko staviti kuvati sa margarinom i dodati prethodnu smesu. Sve kuvati oko 20 minuta. Neka ako je tecno, prilikom hladjenja ce se dovoljno zgusnuti krem.

Korak 5

Slaganje u case je sledecim redosledom:
Piskotu iseci na krakice ili kockice. Preliti sa malo preliva. Na to naneti cokoladni krem pa potom slag. Ponoviti postupak jos jednom.
Moze se praviti posebno u case po porcije, ili kao sto sam ja u veliku ciniju.

Naši proizvodi

Cokoladni desert u casi

Pun dobrih ukusa. Mekan i neodoljivo cokoladan.

Koraci pripreme

Korak 1

Jaja umutiti sa secerom. Dodati margarin i mleko.
Posebno pomesati sve suve sastojke i dodati u prethodnu smesu.

Korak 2

Rernu zagrejati na 180 stepeni i peci piskotu oko 30 minuta. Gotovu koru ohladiti.

Korak 3

Vodu i secer skuvati uz dodatak arome ruma.

Korak 4

Za kremu pomesati cvrstin i kakao. Umesati u mleko da ne bude grudvica.
Kondenzovano mleko staviti kuvati sa margarinom i dodati prethodnu smesu. Sve kuvati oko 20 minuta. Neka ako je tecno, prilikom hladjenja ce se dovoljno zgusnuti krem.

Korak 5

Slaganje u case je sledecim redosledom:
Piskotu iseci na krakice ili kockice. Preliti sa malo preliva. Na to naneti cokoladni krem pa potom slag. Ponoviti postupak jos jednom.
Moze se praviti posebno u case po porcije, ili kao sto sam ja u veliku ciniju.

Autor

Eva Zelenka
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa pudingom"

Pošalji recept