0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
10
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
10
250 g Brasno
1 prstohvat So
100 ml Mleko
85 g Margarin
3 komad Jaja
200 g Smedji secer
50 ml Voda
2 kašika Secer
2 kašičica Aroma ruma
300 ml Zasladjeno kondenzovano mleko
100 ml Mleko
2 kašika Margarin
50 g Cokolada za kuvanje
45 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake
100 ml Mleko
Pun dobrih ukusa. Mekan i neodoljivo cokoladan.
Jaja umutiti sa secerom. Dodati margarin i mleko.
Posebno pomesati sve suve sastojke i dodati u prethodnu smesu.
Rernu zagrejati na 180 stepeni i peci piskotu oko 30 minuta. Gotovu koru ohladiti.
Vodu i secer skuvati uz dodatak arome ruma.
Za kremu pomesati cvrstin i kakao. Umesati u mleko da ne bude grudvica.
Kondenzovano mleko staviti kuvati sa margarinom i dodati prethodnu smesu. Sve kuvati oko 20 minuta. Neka ako je tecno, prilikom hladjenja ce se dovoljno zgusnuti krem.
Slaganje u case je sledecim redosledom:
Piskotu iseci na krakice ili kockice. Preliti sa malo preliva. Na to naneti cokoladni krem pa potom slag. Ponoviti postupak jos jednom.
Moze se praviti posebno u case po porcije, ili kao sto sam ja u veliku ciniju.
Pun dobrih ukusa. Mekan i neodoljivo cokoladan.
Jaja umutiti sa secerom. Dodati margarin i mleko.
Posebno pomesati sve suve sastojke i dodati u prethodnu smesu.
Rernu zagrejati na 180 stepeni i peci piskotu oko 30 minuta. Gotovu koru ohladiti.
Vodu i secer skuvati uz dodatak arome ruma.
Za kremu pomesati cvrstin i kakao. Umesati u mleko da ne bude grudvica.
Kondenzovano mleko staviti kuvati sa margarinom i dodati prethodnu smesu. Sve kuvati oko 20 minuta. Neka ako je tecno, prilikom hladjenja ce se dovoljno zgusnuti krem.
Slaganje u case je sledecim redosledom:
Piskotu iseci na krakice ili kockice. Preliti sa malo preliva. Na to naneti cokoladni krem pa potom slag. Ponoviti postupak jos jednom.
Moze se praviti posebno u case po porcije, ili kao sto sam ja u veliku ciniju.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.