burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Zetov kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

320 g mekog brašna

40 g C kakaoa

1/4 kašičice soli

1/4 kašičice C sode bikarbone

1 kašičica nes kafe

125 g putera

po 80 g belog i žutog šećera

1 jaje

1 C vanilin šećer

50 g termostabilne čokolade

oko 100 g nutele

Zetov kolač

Koraci pripreme

Odvaditi malom kašičicom nutelu i ređati na tacnu na kojoj je pek papir.

Napraviti 20 loptica i staviti u zamrzivač bar na dva sata.

Umutiti omekšan puter sa šećerom i jajetom, dodati izmešane prosejane suve sastojke, polako na najmanjoj brzini miksera i na kraju vanilu i termostabilnu čokoladu.

Podeliti na 20 loptica, ohladiti i puniti smrznutom nutelom.

Peći na 170 C, 10-12 minuta.

Naši proizvodi

Zetov kolač

Koraci pripreme

Odvaditi malom kašičicom nutelu i ređati na tacnu na kojoj je pek papir.

Napraviti 20 loptica i staviti u zamrzivač bar na dva sata.

Umutiti omekšan puter sa šećerom i jajetom, dodati izmešane prosejane suve sastojke, polako na najmanjoj brzini miksera i na kraju vanilu i termostabilnu čokoladu.

Podeliti na 20 loptica, ohladiti i puniti smrznutom nutelom.

Peći na 170 C, 10-12 minuta.

Autor

Snežana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept