0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
130 g mlevenih prepečenih lešnika
60 g heljdinog brašna
5 kašika C kakaoa
2 kašičice C praška za pecivo
1 kesica C vanilin šećera
100 g čokoladnog krema
80 ml hladno ceđenog maslinovog ulja ili kokosovog ulja
80 ml javorovog sirupa
80 ml mleka (može i bademovo mleko)
2 jaja
1 avokado
60 ml javorovog sirupa
40 g C kakaoa
80 g čokoladnog krema
Zagrejte rernu na 180 C. Umutite sve sastojke.
U pleh za 12 mafina stavite papirne korpice i sipajte smesu. Pecite 17 minuta.
Izvadite mafine da se ohlade (10 minuta i držite u plehu da se ne bi raspali, a nakon toga iz izvadite da bi se što pre ohladili).
Glazura:
Sve sastojke izblendirajte dok masa ne bude u potpunosti glatka. Glazurom dekorišite mafine.
Zagrejte rernu na 180 C. Umutite sve sastojke.
U pleh za 12 mafina stavite papirne korpice i sipajte smesu. Pecite 17 minuta.
Izvadite mafine da se ohlade (10 minuta i držite u plehu da se ne bi raspali, a nakon toga iz izvadite da bi se što pre ohladili).
Glazura:
Sve sastojke izblendirajte dok masa ne bude u potpunosti glatka. Glazurom dekorišite mafine.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.