burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Zebra kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

4 jaja

1 vanilin C šećer

1 šolja šećera

1 šolja mleka

1 šolja ulja

1 C prašak za pecivo

2 šolje brašna

2 kašike C kakaoa

Zebra kolač

Koraci pripreme

Čvrsto umutiti sneg od 4 belanca, dodati šolju šećera (šolja od bele kafe, i upotrebiti istu šolju za sve dalje sastojke), pomešanog sa C vanilin šećerom, zatim dodati žumanca, jednu šolju mleka, jednu šolju ulja, i dve šolje brašna pomešanog sa C praškom za pecivo.

Podeliti testo na dva jednaka dela u dve posude. U šoljicu za kafu sipati dve kašike C kakaoa i dodati 2 kašike mlake vode i dobro izmešajte. Dodati je u jednu posudu sa žutim testom i kašikom promešati da se izjednači.

Obavezno kolač praviti u okruglom plehu, lepše izgleda.

Pleh podmazati uljem i posuti brašnom i onda sipati na sredinu pleha 4 kašike žutog testa, pa na to 4 kašike braon testa, i tako dok sve ne potrošite. Ništa ne razmazujte, testo će se samo širiti i formirati.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 C, dok lepo ne porumeni, probati čačkalicom da li je pečeno.

Odozgo možete posuti C šećerom u prahu, ili već po vašem ukusu.

Naši proizvodi

Zebra kolač

Koraci pripreme

Čvrsto umutiti sneg od 4 belanca, dodati šolju šećera (šolja od bele kafe, i upotrebiti istu šolju za sve dalje sastojke), pomešanog sa C vanilin šećerom, zatim dodati žumanca, jednu šolju mleka, jednu šolju ulja, i dve šolje brašna pomešanog sa C praškom za pecivo.

Podeliti testo na dva jednaka dela u dve posude. U šoljicu za kafu sipati dve kašike C kakaoa i dodati 2 kašike mlake vode i dobro izmešajte. Dodati je u jednu posudu sa žutim testom i kašikom promešati da se izjednači.

Obavezno kolač praviti u okruglom plehu, lepše izgleda.

Pleh podmazati uljem i posuti brašnom i onda sipati na sredinu pleha 4 kašike žutog testa, pa na to 4 kašike braon testa, i tako dok sve ne potrošite. Ništa ne razmazujte, testo će se samo širiti i formirati.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 C, dok lepo ne porumeni, probati čačkalicom da li je pečeno.

Odozgo možete posuti C šećerom u prahu, ili već po vašem ukusu.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept