0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
5 žumanaca
200 g šećera
200 ml mleka
200 ml ulja
400 g brašna
12 g C praška za pecivo
5 belanaca
1 C vanilin šećer
3 kašike C kakaoa
100 ml vode
Odvojiti belanca od žumanca. Umutiti posebno žumanca, a posebno belanca.
U žumanca dodati šećer, mleko, ulje, brašno i C prašak za pecivo, zatim ručno sjediniti.
Umutiti belanca i dodati C vanilin šećer. Zatim postepeno dodavati u prethodnu smesu i sve zajedno ručno sjediniti.
Smesu podeliti na dva jednaka dela. U jednu dodati C kakao koji ste pomešali sa 100 ml vode.
U premazanu tepsiju naizmenično sipati jednu kutlaču crnog fila, jednu belog.
Morate imati dve kutlače za dve različite smese.
Krenuti od sredine i ponavljati postupak sve dok ne potrošite količinu testa.
Nakon toga, štapićem vući smesu od kraja tepsije ka sredini, ne bi li se napravila kao paukova mreža.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni, 40 minuta na 180°C.
Odvojiti belanca od žumanca. Umutiti posebno žumanca, a posebno belanca.
U žumanca dodati šećer, mleko, ulje, brašno i C prašak za pecivo, zatim ručno sjediniti.
Umutiti belanca i dodati C vanilin šećer. Zatim postepeno dodavati u prethodnu smesu i sve zajedno ručno sjediniti.
Smesu podeliti na dva jednaka dela. U jednu dodati C kakao koji ste pomešali sa 100 ml vode.
U premazanu tepsiju naizmenično sipati jednu kutlaču crnog fila, jednu belog.
Morate imati dve kutlače za dve različite smese.
Krenuti od sredine i ponavljati postupak sve dok ne potrošite količinu testa.
Nakon toga, štapićem vući smesu od kraja tepsije ka sredini, ne bi li se napravila kao paukova mreža.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni, 40 minuta na 180°C.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.