0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
3 jaja
1 čaša jogurta
1,5 čaša od jogurta šećera
1,5 čaša mleka
2 čaše brašna
1 čaša ulja
1 C prašak za pecivo
1 l vode
500 g višanja
500 g šećera
3 C pudinga od jagode
250 g C šlaga
Sastojke za koru umutiti, pa izliti u pleh (prethodno posut brašnom).
Zagrejati rernu na 220 stepeni, pa kada se dobro ugreje smanjiti na 200 stepeni i peći koru 15 min.
Fil:
U 1 l vode prokuvati višnje i šećer 5 minuta, dodati C puding od jagode, ostaviti da se prohladi 10 minuta.
Fil preliti preko kore.
Kada se kolač dobro ohladi umutiti C šlag i naneti na kolač.
Sastojke za koru umutiti, pa izliti u pleh (prethodno posut brašnom).
Zagrejati rernu na 220 stepeni, pa kada se dobro ugreje smanjiti na 200 stepeni i peći koru 15 min.
Fil:
U 1 l vode prokuvati višnje i šećer 5 minuta, dodati C puding od jagode, ostaviti da se prohladi 10 minuta.
Fil preliti preko kore.
Kada se kolač dobro ohladi umutiti C šlag i naneti na kolač.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.