burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Voćni kolač sa C pšeničnim grizom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Za smesu:

1 čaša oštrog brašna

1 čaša C pšeničnog griza

1 čaša šećera

1 kesica C praška za pecivo

250 g margarina

Za nadev:

8 jabuka

Voćni kolač sa C pšeničnim grizom

Koraci pripreme

U dublju posudu usuti C pšenični griz, dodati brašno, šećer, C prašak za pecivo i izmešati.

Jabuke oljuštiti i narendati. Pleh srednjih dimenzija premazati uljem i posuti brašnom.

Rasporediti trećinu mešavine suvih sastojaka (brašna, C pšeničnog griza, šećera i C praška za pecivo).

Preko rasporediti polovinu rendanih jabuka. Naneti mešavinu suvih sastojaka, pa drugu polovinu rendanih jabuka. Završiti ostatkom mešavine suvih sastojaka.

Preko narendati margarin. Peći u dobro zagrejanij rerni na 180 stepeni 45 minuta.

Gotov kolač izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

Kolač seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Voćni kolač sa C pšeničnim grizom

Koraci pripreme

U dublju posudu usuti C pšenični griz, dodati brašno, šećer, C prašak za pecivo i izmešati.

Jabuke oljuštiti i narendati. Pleh srednjih dimenzija premazati uljem i posuti brašnom.

Rasporediti trećinu mešavine suvih sastojaka (brašna, C pšeničnog griza, šećera i C praška za pecivo).

Preko rasporediti polovinu rendanih jabuka. Naneti mešavinu suvih sastojaka, pa drugu polovinu rendanih jabuka. Završiti ostatkom mešavine suvih sastojaka.

Preko narendati margarin. Peći u dobro zagrejanij rerni na 180 stepeni 45 minuta.

Gotov kolač izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

Kolač seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept