0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
oko 10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 10
4 jaja
100 g šećera
50 g maslaca
50 ml ulja
10 kašika jogurta
120 g mekog brašna tip 400
100 g oštrog brašna
oko 100 g mlevenih oraha i lešnika (pomešano)
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
malo C šećera u prahu za posipanje
3 veće kisele jabuke
Jabuke iseći na tanke kriške i poredati na premazan kalup za torte sa maslacem.i malo posuti preko šećerom.
Umutiti jaja sa šećerom, maslacem, uljem, dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, i dodati 10 kašika jogurta, i još kratko mutiti.
Na kraju dodati mlevene orahe i lešnik i kratko izmešati.
Testo sipati preko isećenih jabuka, poravnati i peći na 180 C oko 30-tak minuta, u prethodno zagrejanoj rerni.
Kolač je pečen kad se počne testo odvajati od zidova pleha.
Gotov kolač preokrenite i pospite sa C šećerom u prahu.
Jabuke iseći na tanke kriške i poredati na premazan kalup za torte sa maslacem.i malo posuti preko šećerom.
Umutiti jaja sa šećerom, maslacem, uljem, dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, i dodati 10 kašika jogurta, i još kratko mutiti.
Na kraju dodati mlevene orahe i lešnik i kratko izmešati.
Testo sipati preko isećenih jabuka, poravnati i peći na 180 C oko 30-tak minuta, u prethodno zagrejanoj rerni.
Kolač je pečen kad se počne testo odvajati od zidova pleha.
Gotov kolač preokrenite i pospite sa C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.