burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 10

Voćni kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 10

Sastojci

4 jaja

100 g šećera

50 g maslaca

50 ml ulja

10 kašika jogurta

120 g mekog brašna tip 400

100 g oštrog brašna

oko 100 g mlevenih oraha i lešnika (pomešano)

1 C prašak za pecivo

1 C vanilin šećer

malo C šećera u prahu za posipanje

3 veće kisele jabuke

Voćni kolač

Koraci pripreme

Jabuke iseći na tanke kriške i poredati na premazan kalup za torte sa maslacem.i malo posuti preko šećerom.

Umutiti jaja sa šećerom, maslacem, uljem, dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, i dodati 10 kašika jogurta, i još kratko mutiti.

Na kraju dodati mlevene orahe i lešnik i kratko izmešati.

Testo sipati preko isećenih jabuka, poravnati i peći na 180 C oko 30-tak minuta, u prethodno zagrejanoj rerni.

Kolač je pečen kad se počne testo odvajati od zidova pleha.

Gotov kolač preokrenite i pospite sa C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Voćni kolač

Koraci pripreme

Jabuke iseći na tanke kriške i poredati na premazan kalup za torte sa maslacem.i malo posuti preko šećerom.

Umutiti jaja sa šećerom, maslacem, uljem, dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, i dodati 10 kašika jogurta, i još kratko mutiti.

Na kraju dodati mlevene orahe i lešnik i kratko izmešati.

Testo sipati preko isećenih jabuka, poravnati i peći na 180 C oko 30-tak minuta, u prethodno zagrejanoj rerni.

Kolač je pečen kad se počne testo odvajati od zidova pleha.

Gotov kolač preokrenite i pospite sa C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept