burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Voćni kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

500 g keksa

200 ml mleka

Za fil 1:

400 g višanja

2 kašike C čvrstina

1 C puding

1/2 l vode

6 kašika šećera

Za fil 2:

1/2 l mleka

2 C pudinga

1 kašika brašna

6 kašika šećera

125 g margarina

1 C vanilin šećer

Za dekoraciju:

3 kesice C šlaga

300 ml kisele vode

Voćni kolač

Koraci pripreme

Za fil sa višnjama je potrebno staviti višnje, vodu i šećer da se zagreva i potrebno je da vri 5-10 minuta. Nakon čega se dodaje prethodno razmućen C puding, malo vode i C čvrstin, uz mešanje. Prokuvati još minut-dva i ostaviti da se fil ohladi.

Za drugi fil pomešati 2 C pudinga, brašno, 2 kašike šećera i malo mleka. Ostatak mleka i šećera, zajedno sa margarinom staviti da provri.
Kada provri mleko dodati pripremljenu smesu i zakuvati. Dodati 1 C vanilin šećer i mešati dok se ne zgusne, zatim ostaviti da se ohladi. U prohlađen fil dodati 2 kašike C šlaga i sjediniti.

C šlag umutiti sa 300 ml kisele vode.

Redosled pripreme:
Keks umakati u toplo mleko i poslagati na tacnu, zatim staviti voćni fil, pa keks, žuti fil, keks i dekorisati C šlagom.

Naši proizvodi

Voćni kolač

Koraci pripreme

Za fil sa višnjama je potrebno staviti višnje, vodu i šećer da se zagreva i potrebno je da vri 5-10 minuta. Nakon čega se dodaje prethodno razmućen C puding, malo vode i C čvrstin, uz mešanje. Prokuvati još minut-dva i ostaviti da se fil ohladi.

Za drugi fil pomešati 2 C pudinga, brašno, 2 kašike šećera i malo mleka. Ostatak mleka i šećera, zajedno sa margarinom staviti da provri.
Kada provri mleko dodati pripremljenu smesu i zakuvati. Dodati 1 C vanilin šećer i mešati dok se ne zgusne, zatim ostaviti da se ohladi. U prohlađen fil dodati 2 kašike C šlaga i sjediniti.

C šlag umutiti sa 300 ml kisele vode.

Redosled pripreme:
Keks umakati u toplo mleko i poslagati na tacnu, zatim staviti voćni fil, pa keks, žuti fil, keks i dekorisati C šlagom.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept